معرفی وبلاگ
امام خمینی (ره)« زنان از نظر اسلام نقش حساسی در بنای جامعه اسلامی دارند و اسلام زن را تا حدی که بتواند مقام انسانی خود را در جامعه باز یابد و از حد شیء بودن بیرون بیاید و متناسب با چنین رشدی می‌تواند در ساختمان حکومت اسلامی مسئولیتهایی را به عهده بگیرد.»
دسته
همكاران
آرشیو
طراح قالب
Tebyan
اولین جلسه رابطین منطقه 7 تهران در روز یکشنبه 94/1/30  ساعت 9.30 در محل  مسجد بنی فاطمه (س)  واقع در خیابان مدنی برگزار گردید. در این جلسه کارکرد فصل زمستان سال گذشته مورد  بررسی وارزیابی قرارگرفته و همچنین برنامه های راهبردی در سال جدید تدوین گردید.
برچسب ها :
شفاعت امام حسن عليه السلام
يکشنبه بیست و دوم 4 1393 19:44

عصر رسول خدا (ص) بود، حسن و حسين (ع) كودك بودند شخصي گناهي كرد و از شرم آن گناه ، مدتي مخفي شد و نزد رسول خدا (ص) نمي آمد تا اينكه آن شخص ، حسن و حسين (ع) را ديد، آن دو را بر دوش ‍ خود سوار كرد و با همان حال به حضور رسول خدا (ص) آمد و عرض كرد: من گنهكارم ، در پناه خدا، و اين دو آقازاده به حضور شما آمده ام تا مرا ببخشيد رسول خدا (ص) وقتي كه آن منظره را ديد، آنچنان خنديد كه دستش را بر دهانش گذاشت ، سپس به آن مرد گنهكار فرمود: برو جانم تو آزاد هستي آنگاه به حسن و حسين فرمود: آن شخص در مورد عفو گناه خود، شما را شفيع قرار داد، در اين هنگام آيه 64 سوره نساء نازل شد: ... ولو انهم اذ ظلموا انفسهم جائوك فاستغفروالله واستغفر لهم الرسول لوجدوا الله توابا رحيما: و اگر گنهكاران كه بر اثر گناه به خود ستم كردند، به نزد تو (اي پيامبر) مي آمدند و از خدا طلب آمرزش مي كردند و پيامبر هم براي آن ها استغفار مي كرد، خدا را توبه پذير و مهربان مي يافتند.

برچسب ها :
ولادت و نامگذاري امام حسن مجتبي (ع)
يکشنبه بیست و دوم 4 1393 19:42

چون امام حسن (ع) متولد شد، حضرت فاطمه زهرا به، پدرش علي (ع) عرض كرد: نامي براي او بگذار؛ علي (ع) فرمود: من در نام گذاري بر اين كودك بر رسول خدا (ص) پيشي نمي گيرم. چون رسول خدا (ص) آمدند،، و آن كودك را در پارچه زردي پيچيده ، به نزد آن حضرت بردند. حضرت فرمود: مگر من به شما نگفته بودم كه او را در پارچه زرد نپيچيد؟ سپس آن پارچه را به كنار زد و پارچه سفيدي گرفته و كودك را در آن پيچيد، آنگاه رو به علي (ع) كرده فرموده : آيا او را نامگذاري كرده اي؟ 

عرض كرد: من در نامگذاري وي به شما پيشي نمي گرفتم! رسول خدا (ص) فرمود : من هم در نامگذاري وي بر خدا سبقت نمي جويم !

در اين وقت خداي تبارك و تعالي به جبرئيل وحي فرمود كه براي محمد پسري متولد شده ، به نزد وي برو سلامش برسان و تبريك و تهنيت گوي وبه وي بگو : براستي كه علي نزد تو به منزله هارون است نزد موسي ، پس او را به نام پسرها هارون نام بگذار!

جبرئيل از آسمان فرود آمد و از سوي خداي تعالي به حضرت رسول اكرم (ص) تهنيت گفت و سپس اظهار داشت: خداي تبارك و تعالي تو را مامور كرده كه او را به نام پسر هارون نام گذاري. رسول خدا (ص) پرسيد: نام پسر هارون چيست؟ عرض كرد: « شَبَر» فرمو: زبان من عربي است؟  عرض كرد: نامش را « حَسَن» بگذار ، و رسول خدا(ص) او حَسَن ناميد.

طبرى در كتاب ذخائر العقبى روايت كرده، اين گونه است كه عمران بن سليمان گفته:

«الحسن و الحسين اسمان من اسماء اهل الجنة، ما سميت‏بهما فى الجاهلية‏»

(حسن و حسين دو نام از نامهاى اهل بهشت است كه در زمان جاهليت ‏سابقه نداشته است.)

برچسب ها :
شناخت مختصرى از زندگانى امام حسن(ع)
يکشنبه بیست و دوم 4 1393 19:41

پيشواى دوم جهان تشيع كه نخستين ميوه پيوند فرخنده على (ع) با دختر گرامى پيامبر اسلام (ص) بود، در نيمه ماه رمضان سال سوم هجرت در شهر مدينه ديده به جهان گشود.

حسن بن على (ع) از دوران جد بزرگوارش چند سال بيشتر درك نكرد زيرا او تقريباً هفت سال بيش نداشت كه پيامبر اسلام بدرود زندگى گفت.

پس از درگذشت پيامبر (ص) تقريبا سى سال در كنار پدرش امير مومنان (ع) قرار داشت و پس از شهادت على (ع) (در سال 40 هجرى) به مدت 10 سال امامت امت را به عهده داشت و در سال 50 هجرى با توطئه معاويه بر اثر مسموميت در سن 48 سالگى به درجه شهادت رسيد.

برچسب ها :
امام حسن عليه السلام و خبر از غيب
يکشنبه بیست و دوم 4 1393 19:38

در زندگي امام حسن عليه السلام موارد گوناگوني از بيان اخبار غيبي وجود دارد كه به برخي از آنها اشاره مي‌شود:

 1) زماني امام حسين عليه السلام و عبدالله بن جعفر در تنگدستي واقع شده بودند. امام حسن عليه السلام يكي از روزهاي ماه را نام برد و فرمود در آن روز از طرف معاويه هدايايي به آنان خواهد رسيد. درست در همان روز فرستاده معاويه هدايايي براي آنان آورد.

 2) روزي امام حسن به افراد خانواده اش فرمود:«من با زهر شهيد مي‌شوم.» پرسيدند:«چه كسي تو را مسموم مي سازد؟» فرمود:«يكي از زنان يا كنيزانم.» گفتند:«از خود دورش كن، و از خانه ات خارجش ساز.» فرمود:«مگر قضاي الهي قابل تغيير است؟ اگر او را از خود دور كنم، باز هم كشته شدن من به دست اوست، زيرا تقدير الهي چنين رقم خورده است.» چيزي نگذشت كه جعده، همسر امام، به دستور معاويه، امام را با سّمي كه در شير ريخته بود، به شهادت رساند.

3) روزي امام حسن عليه السلام در جايي نشسته بود كه كسي وارد شد و گفت:«يابن رسول الله، خانه ات آتش گرفت!» امام فرمود:«نه، خانه من آتش نگرفته است.» پس از مدتي شخص ديگري وارد شد و گفت:«يابن رسول الله، خانه همسايه شما آتش گرفت، و ما يقين كرديم آتش به خانه شما هم سرايت مي‌كند اما اين اتفاق نيفتاد و آتش خاموش شد.»

برچسب ها :
21م تير، روز عفاف و حجاب
شنبه بیست و یکم 4 1393 19:29

يكي از پليدترين توطئه‌هاي دشمنان اسلام در تاريخ معاصر، توطئه‌ي كشف حجاب است. رضا‌خان- كه با طرح كودتاي سوم اسفند 1299 و با حمايت و هدايت انگليسي‌ها بر سر كار آمد- درصدد اجراي تز اسلام‌زدائي و جايگزيني ارزش‌هاي ليبراليستي در جامعه بود. از مهم‌ترين جلوه‌هاي اين طرح، پديده‌‌ي كشف حجاب بود. براي آماده ساختن زمينه‌ي كشف حجاب، مجلس، در ششم دي‌‌ماه 1307 قانون متحدالشكل نمودن البسه را تصويب كرد كه بر اساس آن، پوشيدن كت و شلوار و كراوات و كلاه فرنگي، براي مردان الزامي شد. تلاش‌هاي رضا‌خان، باعث شد تا عده‌اي از زنان غرب‌زده، به‌ويژه زنان درباري و دولتمردان، به صورت بي‌حجاب يا بدحجاب، در مجامع و معابر عمومي ظاهر شوند و مردم نيز تحت تأثير اختناق و ظلم رضاخاني، حساسيت لازم را از خود نشان ندادند. در سال 1313 رضا‌خان عازم تركيه شد و با مشاهد‌ي تغييراتي كه رژيم لائيك تركيه به رهبري مصطفي‌‌كمال‌آتاتورك در جهت غربي كردن جامعه‌ي مسلمان تركيه اجرا كرده بود، تحت تأثير قرار گرفت و شديدتر از گذشته، در راستاي اسلام‌زدائي و به‌ويژه حجاب‌زدائي گام برداشت. در بهمن 1313، در افتتاح دانشگاه تهران، به دختران دستور دادند كه بدون حجاب به تحصيل مشغول شوند. اقدامات رضاخان در اين جهت، واكنش و مخالفت‌هاي مردمي را به رهبري روحانيت باعث شد كه از مهم‌ترين آن‌ها، مي‌توان به سركوب قيام مسجد گوهرشاد و كشتار مردم مظلوم اشاره كرد. حدود شش ماه پس از فاجعه‌ي مسجد گوهرشاد، رضا‌خان با بي‌اعتنائي به علما و مردم، در روز 17م دي 1314 در جشن فارغ التحصيلي دانشسراي مقدماتي دختران در تهران، مقرراتكشف حجاب زنان را به طور آشكار و رسمي اعلام كرد و خود به اتفاق همسر و دخترانش- كه بدون حجاب بودند- در اين جشن كه به ابتكار علي‌اصغر حكمت، وزير معارف و فراموسونر معروف تشكيل گرديد، شركت و سخنراني كرد و دوره‌اي سياه براي زنان ايران در تاريخ آغاز گرديد.

شوراي فرهنگ عمومي كشور، سالروز قيام مردم مشهد را عليه كشف حجاب، به عنوان روز عفاف و حجاب نام‌‌گذاري كرده است. قيام مردم مشهد و واقعه‌ي مسجد گوهرشاد در مقابله با كشف حجاب، مصداق بارز مبارزه با منكري است كه هنوز متأسفانه آثار شومش در كشور ريشه ‌كن نشده است. حمله‌ي قزاق‌هاي رضاخاني به مسجد گوهرشاد و مقاومت مردم مشهد نشان از پيشينه‌ي درخشان مردم خطه‌ي خورشيد، در مقابله با تهاجم فرهنگ غرب محسوب مي‌شود.

برچسب ها :
زندگينامه شهيد آيت الله محمد صدوقي
چهارشنبه یازدهم 4 1393 19:15

آيت الله محمد صدوقي در سال 1327 هجري قمري، در خانواده اي روحاني در يزد متولد شد. در سن 7 سالگي پدر و در سن 9 سالگي مادرش را از دست داد و از آن پس تحت سرپرستي پسر عمويش، آميرزا محمد كرمانشاهي به تحصيل علوم ديني مشغول شد و شرح لمعه را در مدرسه عبدالرحيم خان يزد آموخت.

اجداد

پدرش مرحوم آقاميرزا ابوطالب يكي از روحانيون معروف اين استان بود. ايشان ، فرزند مرحوم ميرزا محمدرضا كرمانشاهي يكي از علما و بزرگ اين استان بود و ايشان هم فرزند آخوند ملامحمد مهدي كرمانشاهي بودند.

سال ورود آخوند ملا محمد مهدي به يزد، روشن نيست چرا كه ايشان بوسيله فتحعلي شاه از كرمانشاه به يزد تبعيد شدند. تنها مدركي كه براي صدوقي بودن  وي است  اين كه از نواده هاي مرحوم صدوق بزرگ مي باشند.

وي در لوح قبرشان اين جمله هست«الذي كان بالصدق نطوق كيف و هو من نسل الصدوق» كسي كه به صدق و راستگوئي سخن گفت چگونه چنين نباشد و حال آن كه او از نسل صدوق مي باشد. و به اين جهت نيز شهرت ما صدوقي مي باشد.

آغاز مبارزه

درسال 1349 به قم هجرت كرد و 21 سال در قم اقامت گزيد. اقامتش در آن شهر ششمين سال حكومت رضاخان و اوج فشار بر روحانيون و مذهبيون مصادف گشت.

ايشان از بدو ورود به قم هم صحبتي امام را برگزيده و گاه در تمام شبانه روز با ايشان بود. شهيد صدوقي از طرفداران جدي فدائيان اسلام بوده منزل ايشان پناهگاه شهيد نواب صفوي و يارانش بود. او در عين اينكه به تدريس اشتغال داشت تحصيل هم مي كرد و گاه براي امرار معاش خود در منطقه عباس آباد قم به كشاورزي مي پرداخت. ايشان در پي درخواستهاي مكرر مردم يزد به اين شهر مهاجرت كرد و مورد استقبال بي نظير مردم قرار گرفت. با ورود به يزد حوزه درس تشكيل داده و خدمات عمراني بسياري داد. از سال(41 تا 43)ش. به عنوان عنصري مبارز نقش هماهنگ كننده روحانيون و مردم، با اقدامات امام را بر عهده داشت.

پس از تبعيد امام مبارزات وسيعي را آغاز كرد. بيانيه و اطلاعيه مي داد و به همراه اطلاعيه هاي امام به شهرهاي ديگر مي فرستاد و مردم و علما را به مبارزه دعوت مي كرد. بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ايشان براي تدوين قانون اساسي راهي مجلس خبرگان شدند و پس از آن به عنوان نماينده امام و امام جمعه به شهر يزد رفتند. درايت و مديريت ايشان باعث شد استان يزد از كمند توطئه ها دور بماند. ايشان در برهم چيدن خانه هاي تيمي منافقين نقش به سزايي داشتند. با وجود كبر سن در جبهه حضور مي يا فتند و باعث شور و نشاط در جبهه ها مي شدند. حضور ايشان در عمليات بيت المقدس و فتح خرمشهر هميشه در يادها زنده است. سرانجام در روز يازدهم تيرماه سال 1361ش. با لبان روزه در سن 75 سالگي در محراب عبادت (نمازجمعه) به دست منافقين كوردل به شهادت رسيد.

برچسب ها :

متن زير ، آخرين نوشتة دكتر چمران مي باشد كه چند دقيقه قبل از شهادت آن را نگاشته است :

« اي حيات ! با تو وداع مي كنم ، با همة مظاهر و جبروتت . اي پاهاي من ! مي دانم كه فداكاريد ، و به فرمان من مشتاقانه به سوي شهادت صاعقه وار به حركت در مي آييد ؛ اما من آرزويي بزرگتر دارم . به قدرت آهنينم محكم باشيد. اين پيكر كوچك ؛ ولي سنگين از آرزوها و نقشه ها و اميدها و مسئوليتها را به سرعت مطلوب به هر نقطه دلخواه برسانيد . دراين لحظات آخر عمر ، آبروي مرا حفظ كنيد . شما سالهاي دراز به من خدمت ها كرده ايد . از شما آرزو مي كنم كه اين آخرين لحظه را به بهترين وجه ، ادا كنيد . اي دست هاي من ! قوي و دقيق باشيد . اي چشمان من ! تيزبين باشيد . اي قلب من ! اين لحظات آخرين را تحمل كن . به شما قول مي دهم كه پس از چند لحظه همة شما در استراحتي عميق و ابدي آرامش خود را براي هميشه بيابيد . من چند لحظة بعد به شما آرامش مي دهم ؛ آرامشي ابدي . چه ، اين لحظات حساس وداع با زندگي و عالم ، لحظات لقاي پروردگار و لحظات رقص من در برابر مرگ بايد زيبا باشد »

برچسب ها :

آري، در حديثي از امام حسن مجتبي‏عليه السلام روايت شده كه فرمود: «الأئمّة بعد رسول اللَّه‏صلي الله عليه وآله اثني عشر من صلب أخي الحسين ومنهم مهديّ هذه الأمّة» ؛ [1]  «امامان بعد از رسول خداصلي الله عليه وآله دوازده نفرند، (نه نفر از آنان) از صلب برادرم حسين است، و از آنان مهدي اين امت است.»

 

صدوق‏رحمه الله به سندش از امام حسين‏عليه السلام نقل كرده كه فرمود: «في التاسع من ولدي سنّة من يوسف وسنّة من موسي بن عمران وهو قآئمنا أهل البيت يصلح اللَّه تبارك وتعالي أمره في ليلة واحدة» ؛ [2]  «در نهمين از فرزندانم سنّتي از يوسف و سنتي از موسي بن عمران‏عليه السلام است. او قائم ما اهل بيت است. خداوند متعال امر او را در يك شب اصلاح خواهد نمود.»

و نيز از آن حضرت روايت شده كه فرمود: «قآئم هذه الأمّة هو التاسع من ولدي وهو صاحب الغيبة وهو الّذي يقسم ميراثه وهو حيّ» ؛ [3]  «قائم اين امت همان نهمين از فرزندان من است، و اوست صاحب غيبت. و اوست كسي كه ميراث او در حالي كه زنده است تقسيم مي‏شود.»

عبدالرحمن بن سليط از امام حسين‏عليه السلام نقل كرده كه فرمود: «ومنّا اثني عشر مهديّاً، أوّلهم أمير المؤمنين عليّ بن أبي طالب وآخرهم التاسع من ولدي وهو القآئم بالحقّ، يحيي اللَّه به الأرض بعد موتها...» ؛ [4]  «از ما دوازده مهدي است كه اول آنها اميرالمؤمنين علي بن ابي طالب و آخر آنها نهمين از فرزندانم مي‏باشد، و اوست امام قائم به حق كه خداوند زمين را به واسطه او بعد از هلاكتش زنده خواهد گردانيد...».

 

[1] بحارالأنوار، ج 36، ص 383، ح 1.

[2] كمال‏الدين، ص 317؛ بحارالأنوار، ج 51، ص 132و133.

[3] همان.

[4] همان.

 

برچسب ها :

اصبغ بن نباته مي‏گويد: «أتيت أمير المؤمنين‏عليه السلام فوجدته متفكّراً ينكت في الأرض، فقلت: يا أمير المؤمنين! ما لي أراك متفكّراً تنكت في الأرض، أ رغبةً منك فيها؟ فقال: لا واللَّه ما رغبتُ فيها ولا في الدنيا يوماً قطّ، ولكنّي فكّرتُ في مولودٍ يكون من ظهري الحادي عشر من ولدي، وهو المهديّ الّذي يملأ الأرض عدلاً وقسطاً كما ملئت جوراً وظلماً، تكون له غيبة وحيرة يضلّ فيها أقوام ويهتدي فيها آخرون...» ؛ [1]  «خدمت اميرالمؤمنين‏عليه السلام رسيدم، ديدم كه در فكر فرو رفته و با چوب دستي بر زمين مي‏زند. عرض كردم: اي اميرالمؤمنين! چه شده كه شما را متفكر مي‏بينم و چوب در زمين فرو مي‏بريد، آيا در آن رغبتي پيدا كرده‏ايد؟ حضرت فرمود: نه به خدا سوگند، من حتّي يك روز به زمين و دنيا رغبت ننمودم، ولي در مولودي فكر مي‏كردم كه از پشت من است، او يازدهمين فرد از اولاد من است. او مهدي‏اي است كه زمين را پر از عدل خواهد كرد آن گونه كه از جور و ظلم پر شده باشد. از براي او حيرت و غيبتي است كه اقوامي در آن گمراه و گروهي نيز در آن هدايت مي‏يابند...».

 

[1] كافي ج 1، ص 338، ح 7؛ كمال الدين، ص 289.

 

برچسب ها :

آري، از 107 حديث شهادت به ولادت آن حضرت از ناحيه رسول خداصلي الله عليه وآله استفاده مي‏شود. ابن عباس از رسول خداصلي الله عليه وآله نقل كرده كه فرمود: «إنّ اللَّه تبارك وتعالي أطلع إلي الأرض أطلاعه فاختارني منها فجعلني نبيّاً، ثم أطلع الثانية فاختار منها عليّاً فجعله إماماً، ثم أمرني أن اتّخذه أخاً ووليّاً ووصيّاً وخليفةً ووزيراً، فعليّ منّي وأنا من عليّ وهو زوج ابنتي وأبو سبطي الحسن والحسين. ألا وأنّ اللَّه تبارك وتعالي جعلني وإيّاهم حججاً علي عباده وجعل من صلب الحسين أئمّة يقومون بأمري ويحفظون وصيّتي، التاسع منهم قآئم أهل بيتي ومهديّ أمّتي، أشبه الناس بي شمائله وأقواله وأفعاله، يظهر بعد غيبة طويلة وحيرة مضلّة...» ؛ [1]  «خداوند تبارك و تعالي توجّهي بر زمين كرد و مرا انتخاب نمود و من را نبي قرار داد سپس بار دوم توجهي كرد و علي را از روي زمين انتخاب نمود و او را امام قرار داد و مرا امر نمود كه او را برادر و وليّ و وصيّ و خليفه و وزير خود قرار دهم، پس علي از من و من از علي‏ام، او شوهر دختر من و پدر دو نوه‏ام حسن و حسين است. آگاه باشيد! كه خداوند تبارك و تعالي من و آنان را حجت‏هايي بر بندگانش قرار داده است. و از صلب حسين اماماني قرار داد كه به امر من قيام كرده و وصيت مرا حفظ خواهند نمود. نهمين از آنها قائم اهل بيت من و مهدي امّت من است. شبيه‏ترين مردم به من در شمايل و اقوال و افعال است. بعد از غيبت طولاني و حيرت گمراه كننده ظهور مي‏كند...».

 

 [1] كمال الدين، ص 257.

برچسب ها :
ولادت امام زمان (عج)
جمعه بیست و سوم 3 1393 3:13

در شب جمعه ، نيمه شعبان سال 255يا 256هجري بود پس از اينكه دو قرن و اندي از هجرت پيامبر ( ص ) گذشت ، و امامت به امام دهم حضرت هادي ( ع ) و امام يازدهم حضرت عسكري ( ع ) رسيد ، كم كم در بين فرمانروايان و دستگاه حكومت جبار ، نگراني هايي پديد آمد . علت آن اخبار و احاديثي بود كه در آنها نقل شده بود : از امام حسن عسكري ( ع ) فرزندي  تولد خواهد يافت كه تخت و كاخ جباران و ستمگران را واژگون خواهد كرد و عدل و داد را جانشين ظلم و ستم ستمگران خواهد نمود . در احاديثي كه بخصوص از پيغمبر ( ص ) رسيده بود ، اين مطلب زياد گفته شده و به گوش زمامداران رسيده بود   در اين زمان يعني هنگام تولد حضرت مهدي ( ع ) ، معتصم عباسي  ، هشتمين خليفه عباسي   ، كه حكومتش از سال 218هجري آغاز شد ، سامرا ، شهر نوساخته را مركز حكومت عباسي   قرار داد اين انديشه - كه ظهور مصلحي پايه هاي حكومت ستمكاران را متزلزل مي نمايد و بايد از تولد نوزادان جلوگيري كرد ، و حتي مادران بيگناه را كشت ، و يا قابله هايي را پنهاني به خانه ها فرستاد تا از زنان باردار خبر دهند - در تاريخ نظايري دارد . در زمان حضرت ابراهيم ( ع ) نمرود چنين كرد . در زمان حضرت موسي ( ع ) فرعون نيز به همين روش عمل نمود . ولي خدا نخواست . همواره ستمگران مي خواهند مشعل حق را خاموش كنند ، غافل از آنكه ، خداوند نور خود را تمام و كامل مي كند ، اگر چه كافران و ستمگران نخواهند در مورد نوزاد مبارك قدم حضرت امام حسن عسكري ( ع ) نيز داستان تاريخ به گونه اي   شگفت انگيز و معجزه آسا تكرار شد   امام دهم بيست سال - در شهر سامرا - تحت نظر و مراقبت بود ، و سپس امام يازدهم ( ع ) نيز در آنجا زير نظر و نگهباني حكومت به سر مي برد به هنگامي كه ولادت ، اين اختر تابناك ، حضرت مهدي ( ع ) ، نزديك گشت ، و خطر او در نظر جباران قوت گرفت ، در صدد بر آمدند تا از پديد آمدن اين نوزاد جلوگيري كنند ، و اگر پديد آمد و بدين جهان پاي  نهاد ، او را از ميان بردارند   بدين علت بود كه چگونگي احوال مهدي   ، دوران حمل و سپس تولد او ، همه و همه ، از مردم نهان داشته مي شد ، جز چند تن معدود از نزديكان ، يا شاگردان و اصحاب خاص امام حسن عسكري ( ع ) كسي او را نمي ديد . آنان نيز مهدي  را گاه بگاه مي ديدند ، نه هميشه و به صورت عادي.

برچسب ها :
روز جهاني مستضعفان
جمعه بیست و سوم 3 1393 3:4

يكي از بارزترين خصوصيات حضرت مهدي موعود(عج) اين است كه حكومت عدل جهاني به رهبري آن حضرت و با حضور و همّت و نقش آفريني «مستضعفان» تشكيل مي شود. اين خصوصيت، همان است كه در كلام و پيام امام خميني رحمه الله ، بسيار مورد توجّه بود وا يشان به صورت مكرّر با تعبيراتي از قبيل مستضعفان، محرومان، پابرهنه ها و گودنشين ها از اين قشر مهم، ولي فراموش شده، ياد مي كردند و بر ضرورت خدمت به آنها تاكيد مي نمودند. از همين روست كه روز نيمه شعبان «روز جهاني مستضعفان» نام گرفته است.

وظيفه مسلمانان در قبال مستضعفان فلسطين

امروزه ملّت مظلوم فلسطين مصداق بارز «مستضعف»اند. بنابراين بر همه مسلمانان جهان است كه به ياري جوانان مظلوم، اما غيور، فلسطين بشتابند و آنان را در مسير رسيدن به آرمان بلندشان ياري رسانند. امام خميني، اين پيشواي مظلومان و مستضعفان جهان، در اين باره چنين مي فرمايند: «اكنون كه مسلمانان انقلابي و شجاع فلسطين با همتي عالي و با آواي الهي از معراجگاه رسول ختمي مرتبت، صلّي اللّه عليه وآله وسلّم، خروش برآورده و مسلمانان را به قيام و وحدت دعوت نموده اند و در مقابل كفرجهاني نهضت نموده اند، با كدام عذر در مقابل خداوند قادر و وجدان بيدار انساني مي توان در اين امر اسلامي بي تفاوت بود؟ اكنون كه خون جوانان عزيز فلسطين ديوارهاي مسجدقدس را رنگين كرده است و در مقابل مطالبه حق مشروعشان از مشتي دغل باز با مسلسل جواب شنيده اند، براي مسلمانان غيرتمند عار نيست كه به نداي مظلومانه آنان جواب ندهند و هم دردي خود را با آنان اظهار نكنند؟»


برچسب ها :
نام مبارك: علي عليه السلام
لقب: اكبر عليه السلام
كنيه شريف: ابوالحسن عليه السلام
نام پدر: حسين عليه السلام
نام مادر: ام ليلي عليها السلام
محل ولادت: مدينه منوره
تاريخ ولادت: 11 شعبان سال 33 هجري
محل شهادت: كربلاي معلي
تاريخ شهادت: 10 محرم سال 61 هجري
محل دفن: كربلاي معلي
نام قاتل: مُرّةِ بن مُنْقَذْ لعنه الله عليه
طول عمر: 27 سال طبق مشهور
برچسب ها :
سخنان برگزيده امام كاظم (ع)
دوشنبه پنجم 3 1393 1:31

* امام كاظم ‏عليه السلام: عَونُكَ لِلضَّعيفِ أفضَلُ الصَّدَقَةِ؛

كمك كردن تو به ناتوان، بهترين صدقه است.

* امام كاظم‏ عليه السلام: لَو كانَ فِيكُم عِدَّةُ أهلِ بَدرٍ لَقامَ قائمُنا؛

اگر به تعداد اهل بدر (مؤمن كامل) در ميان شما بود، قائم ما قيام مى‏كرد.

* امام كاظم‏ عليه السلام: لَيسَ مِنّا مَن لَم يُحاسِب نَفسَهُ في كُلِّ يَومٍ؛

كسى كه هر روز خود را ارزيابى نكند، از ما نيست.

* امام كاظم ‏عليه السلام: ما مِن شَى‏ءٍ تَراهُ عَيناكَ إلّا و فيهِ مَوعِظَةٌ؛

در هر چيزى كه چشمانت مى‏بيند، موعظه‏اى است. 

* امام كاظم ‏عليه السلام: مَن كَفَّ غَضَبَهُ عَنِ النّاسِ كَف َّ اللَّهُ عَنهُ عَذابَ يَومِ القِيامَة؛

هر كس خشم خود را از مردم باز دارد، خداوند عذاب خود را در روز قيامت از او باز مى‏دارد. 

* امام كاظم ‏عليه السلام: إذا كانَ ثَلاثَةٌ في بَيتٍ فَلا يَتَناجى‏ إثنانِ دونَ صاحِبِهِما فَإنَّ ذلِكَ مِمّايَغُمُّهُ؛

هر گاه سه نفر در خانه ‏اى بودند، دو نفرشان با هم نجوا نكنند؛ زيرا نجوا كردن، نفر سوم را ناراحت مى‏كند.

* امام كاظم‏ عليه السلام: إيّاكَ أن تَمنَعَ في طاعَةِ اللَّهِ فَتُنفِقُ مِثلَيهِ في مَعصِيَةِ اللَّهِ؛

مبادا از خرج كردن در راه طاعت خدا خوددارى كنى، و آن‏گاه دو برابرش را در معصيت خدا خرج كنى. 

* امام كاظم ‏عليه السلام: لاتُذهِبِ الحِشمَةَ بَينَكَ و بَينَ أخيكَ وَأبْقِ مِنها فَإنَّ ذَهابَها ذَهابُ الحَياءِ؛

مبادا حريم ميان خود و برادرت را (يكسره) از ميان ببرى؛ چيزى از آن باقى بگذار؛ زيرا از ميان رفتن آن، از ميان رفتن شرم و حيا است.

* امام كاظم ‏عليه السلام: أبلِغ خَيراً و قُل خَيراً ولا تَكُن أمُّعَةً؛

خير برسان و سخن نيك بگو و سست رأى و فرمان‏برِ هر كس مباش.

* امام كاظم ‏عليه السلام: المُصيبَةُ لِلصّابِرِ واحِدَةٌ و لِلجازِعِ اثنَتانِ؛

مصيبت براى شكيبا يكى است و براى ناشكيبا دوتا.

* امام كاظم‏ عليه السلام: الصَّبرُ عَلَى العافِيَةِ أعظَمُ مِنَ الصَّبرِ عَلَى البَلاءِ؛

شكيبايى در عافيت بزرگ‏تر است از شكيبايى در بلا.

برچسب ها :
زينب كبرى (س) روز پنجم جمادى الاول سال 5 يا 6 هجرت در مدينه چشم به جهان گشود. خبر تولد نوزاد عزيز، به گوش رسول خدا (ص) رسيد. رسول خدا (ص) براى ديدار او به منزل دخترش ‍ حضرت فاطمه زهرا (س) آمد و به دختر خود فاطمه (س) فرمود:

((دخترم ، فاطمه جان ، نوزادت را برايم بياور تا او را ببينم )).

فاطمه (س) نوزاد كوچكش را به سينه فشرد، بر گونه هاى دوست داشتنى او بوسه زد، و آن گاه به پدر بزرگوارش داد. پيامبر (ص) فرزند دلبند زهراى عزيزش را در آغوش كشيده صورت خود را به صورت او گذاشت و شروع به اشك ريختن كرد. فاطمه (ص) ناگهان متوجه اين صحنه شد و در حالى كه شديدا ناراحت بود از پدر پرسيد: پدرم ، چرا گريه مى كنى ؟!

رسول خدا (ص) فرمود: ((گريه ام به اين علت است كه پس از مرگ من و تو، اين دختر دوست داشتنى من سرنوشت غمبارى خواهد داشت ، در نظرم مجسم گشت كه او با چه مشكلاتى دردناكى رو به رو مى شود و چه مصيبتهاى بزرگى را به خاطر رضاى خداوند با آغوش باز استقبال مى كند)).

در آن دقايقى كه آرام اشك مى ريخت و نواده عزيزش را مى بوسيد، گاهى نيز چهره از رخسار او برداشته به چهره معصومى كه بعدها رسالتى بزرگ را عهده دار مى گشت خيره خيره مى نگريست و در همين جا بود كه خطاب به دخترش فاطمه (س) فرمود: ((اى پاره تن من و روشنى چشمانم ، فاطمه جان ، هر كسى كه بر زينب و مصايب او بگريد ثواب گريستن كسى را به او مى دهند كه بر دو برادر او حسن و حسين گريه كند)).

برچسب ها :
روايات و آيات قرآن دربارۀ احسان
چهارشنبه جهاردهم 12 1392 13:44

روايات 

پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله فرمودند: زير بناي اساسي عقل پس از ايمان به خداي تعالي، اظهار محبت نسبت به مردم و رساندن خير به نيكوكار و [حتي] بدكار است.

حضرت علي عليه السلام مي فرمايند:

- بخشش بيش از خويشاوندي محبت مي آورد.

ـ آنكه پاداش الهي را باور دارد، در بخشش سخاوتمند است.

ـ كسي كه حاجت برادر مؤمن اش را برآورد، مانند كسي است كه همه عمرش را به عبادت گذارنده است.

ـ خودت وصي مال خودت باش. امروز به گونه اي عمل كن كه دوست داري پس از مرگت عمل كنند.

ـ در دنيا جز براي دو كس خير نيست؛ يكي گناهكاري كه با توبه جبران كند و ديگر نيكوكاري كه در كارهاي نيكو شتاب ورزد.

امام صادق عليه السلام :

- نيكوكاري و حسن خلق خانه ها را آباد كند و بر عمرها بيفزايد.

ـ هيچ گناهي بزرگتر از گناه كسي نيست كه از احسان به محتاج خودداري كند .

ـ بهترين نيكي آن است كه به محتاج برسد.

ـ بهترين شكل احسان، بخشش بدون انتظار عوض است.

ـ هركس به خاطر احسانش منت گذارد، آن را فاسد كرده است.

آيات قرآن

ـ همانا نيكي ها، بدي ها را مي برد.

ـ نيكي كنيد كه خداوند نيكوكاران را دوست دارد.

ـ هر كس كار نيكي به جا آورد، ده برابر آن پاداش دارد.

ـ رحمت خدا به نيكوكاران نزديك است.

ـ خداوند با كساني است كه تقوا پيشه كرده و نيكوكارند.

ـ در نيكي ها بر يكديگرند سبقت جوييد.

برچسب ها :
خواجه نصيرالدين طوسي
دوشنبه پنجم 12 1392 22:14

ابو جعفرنصيرالدين محمد بن حسن طوسي در سال 597 هجري متولد گشت . وي از دانشمندان معروف ايراني است كه از كودكي به تحصيل دانش علاقه مفرطي داشت . وي از علماي بزرگ رياضي ، نجوم و حكمت ايران در قرن هفتم و از وزراء آن عصر بود . مدتي در دستگاه اسماعيليه بود و هنگام حمله هلاكوخان مغول به ايران ، براي نجات مسلمانان از خونريزيهاي آن مرد سفاك ، به خدمت او درآمد و با تدابير خاصي از خرابي شهرها و كشتار دسته جمعي مردم به دست هلاكو جلوگيري نمود .

وي هلاكوخان را به ايجاد رصد خانه اي  در مراغه و ترتيب زيج حديدي كه به زيج ايلخاني مشهور گرديد ، تشويق كرد  كه بعدا خود تصدي اين كار را بر عهده گرفت ؛ او همچنين كتابخانه اي كه در حدود چهارصد هزار كتاب داشت را براي استفاده دانشمندان تهيه نمود.

چنانچه مي دانيم علما اسلامي مكرر از هيئت بطلميوس و اقوال يونانيان انتقاد مي كردند كه هر چند موجب دگرگوني كلي دنياي بطلميوسي نشد اما زمينه را براي اصلاحات گاليله ، كپلر و كپرنيك آمادع ساخت حتي مسئله حركت زمين كه بعضي از يونانيان نيز متعرض آن شدند نزد مسلمين مطرح بود چنانكه ابو سعيد سجزي ( اواخر قرن چهارم ) اسطرلابي ساخت مبني بر فرض حركت زمين و سكون افلاك ، در بين منتقدين هيئت بطلميوس از خواجه نصير الدين طوسي  بايد مخصوصا نام برد كه اين وزير معرو ف وعالم بزرگ شيعه  نه فقط مؤسس واقعي رصد خانه عظيم مراغه وزيج ايلخاني بود بلكه آشنايي علماي اسلام را با تحقيقات چني ها نيز فراهم آورد وي قطع نظر از تحرير اقليدس و مالعات راجع به مثلثات در كتاب تذكره با اثبات و طرح عيوب سيستم بطلميوس تظرات بديعي پيشنهاد نمود كه بعدها به صورت كامل به وسيله كپرنيك ارائه شد .

 از خواجه نصير آثار متعددي دررشته علوم رياضي ، نجوم ، منطق ، علوم طبيعي و حكمت الهي باقي مانده كه غالباً به زبان عربي مي باشد .

مشهورترين تأليفات او درعربي " شرح اشارات " ابن سينا و در فارسي كتاب" اخلاق ناصري " است ، وي اشعاري نيز  به زبان فارسي دارد . خواجه درسال 672 هجري در بغداد وفات يافت .

برچسب ها :
پيروزي انقلاب اسلامي ايران
سه شنبه بیست و دوم 11 1392 22:3

 22 بهمن روز پيروزي انقلاب اسلامي ايران


از هفدهم تا 22 بهمن 57، ايران يكي از دوره هاي استثنايي تاريخ سياسي جهان را گذرانيد. در اين ايام، دو دولت در يك مركز و بدون هيچ گونه مرزبندي مواجه بودند. دولتي كه پشتوانه و عامل مشروعيت خود را از دست داده و از قدرت نظامي محروم گشته و با انقلابي عظيم روبرو بود. و دولتي ديگر متكي به رهبري انقلاب توده هاي ميليوني مردم كه به جاي قدرت نظامي، تنها به ارتش مردم وابستگي داشت.

با وسعت يافتن دامنه هاي انقلاب، قرار بر اين شد كه سران ارتش پهلوي، دست به كودتا زده و با به دست گرفتن قدرت، انقلاب مردمي را سركوب سازند. از اين رو از ساعت چهار بعداز ظهر روز 21 بهمن 57، حكومت نظامي اعلام شد.
پس از اعلان حكومت نظامي، حضرت امام خميني (ره) اعلام كرد كه مردم به حكومت نظامي اعتنايي نكنند. مردم نيز همچنان به يورش خود به مراكز دولتي و نظامي و انتظامي ادامه دادند و تقريباً تمام اين مراكز با اندك درگيري و مقاومت، تسخير شد و به دست مردم افتاد.

اين درگيري ها در روز بعد نيز به شدت ادامه يافت و در اين روز هزاران زن و مرد و پير و جوان، هر يك به اندازه توان خود براي سرنگوني نهايي رژيم ظلم و جور، كوشش كردند. آنها با سنگربندي در خيابان ها، سينه سپر كردن در برابر تانك ها و با فداكاري و جانفشاني، انقلاب را به پيروزي رساندند. نه فقط در تهران، بلكه در تمامي شهرهاي ايران، درگيري مردم با بقاياي رژيم شاه جريان داشت.

هنگامي كه خبر حركت نيروهاي نظامي از شهرهاي مختلف ايران به سمت تهران براي سركوب قيام مردم پخش شد، مردم شهرهاي مسير به درگيري با نيروهاي نظامي پرداختند و با بستن راه، مانع حرمت آنها به سمت تهران شدند. برخي از فرماندهان رده بالاي ارتش در اين درگيري ها به دست مردم كشته شدند تا سرانجام، ارتش، بي طرفي خود را اعلام كرد.

روز سرنوشت فرا رسيد و در 22 بهمن 1357، نظام پوسيده ستمشاهي فرو ريخت و ريشه هاي فاسد دودمان سياه پهلوي از اين كشور اسلامي كنده شد. مبارزه پانزده ساله ملت مسلمان ايران به رهبري امام خميني (ره) به ثمر رسيد و با سرنگوني نظام 2500 ساله شاهنشاهي، انقلاب شكوهمند اسلامي ايران پيروز گرديد.

برچسب ها :
زندگينامه حضرت معصومه(س)
دوشنبه بیست و یکم 11 1392 21:54

حضرت معصومه ـ سلام الله عليها ـ يكي از بانوان با فضيلت و با شخصيت خاندان اهل بيت ـ عليهم السّلام ـ مي‎باشد.

پدر بزرگوار او حضرت «موسي بن جعفر» امام هفتم شيعيان مي‎باشد.مادر گرامي حضرت معصومه «نجمه» مادر بزرگوار امام رضا ـ عليه السّلام ـ مي‎باشد.نجمه از بانوان با فضيلت و از اسوه‎هاي تقوا و شرافت و از مخدرات كم نظير تاريخ بشريت است.
درباره زمان تولد و وفات فاطمه معصومه ـ سلام الله عليها ـ آن چه مسلم است اين است كه زمان تولد آن حضرت پيش از سال يكصد و هفتاد و نه هجري بوده است زيرا بنابر نقل شيخ كليني در شوال 179 هارون الرشيد امام موسي بن جعفر ـ عليه السّلام ـ پدر حضرت معصومه ـ عليه السّلام ـ را از مدينه به بغداد برد و در آن جا در ماه رجب 183 از دنيا رحلت فرمود و بنابر مدت عمر حضرت معصومه كه از 23 سال كمتر است، نمي‎تواند بعد از سال 179 باشد چون در آن سال‎ها پدرش در زندان بود.پس تاريخ ولادت آن حضرت به طور دقيق مشخص نيست ولي طبق اسناد به دست آمده ولادت آن حضرت را در مدينه در سال 173 نقل مي‎كنند.
درباره تعداد فرزندان حضرت موسي بن جعفر ـ عليه السّلام ـ و اين كه چند تن از آن‎ها فاطمه نام داشته‎اند اختلاف است.شيخ مفيد تعداد آنان را سي و هفت تن ذكر كرده است؛ نوزده پسر و هجده دختر كه دو تن از دختران، فاطمه نام داشتند.فاطمه‌الكبري و فاطمه الصغري. حضرت فاطمه معصومه بعد از امام رضا ـ عليه السّلام ـ از ديگر فرزندان حضرت موسي بن جعفر ـ عليه السّلام ـ فاضل‎تر و داراي مقامي شامخ‎تر مي‎باشد.
با گذشت ايام، حضرت معصومه ـ سلام الله عليها ـ هم دوران خردسالي را پشت سر گذاشت.و در اين سال‎ها محل رشد آن حضرت خانداني بود كه او را با دريايي از علم و معرفت رو به رو ساخت.ولي بيش از ده بهار از عمر شريفش نگذشته بود كه پدر بزرگوارش با زهر جفا در زندان هارون به شهادت رسيد و دريايي از غم و اندوه بر قلب شريفش فرو ريخت كه در اين ايام غم و تنهايي، تنها مايه تسلي او برادرش امام رضا ـ عليه السّلام ـ بود كه ناگهان «مأمون» وجود اقدس امام هشتم را از كانون خانواده جدا نمود و به اجبار به خراسان جلب كرد و به اقامت اجباري در خراسان وادار نموده.حضرت معصومه ـ سلام الله عليها ـ دوري يك ساله فراق برادر را تحمل كرد...ادامه


برچسب ها :
حديث
يکشنبه بیستم 11 1392 21:45

امام عسكري‏ عليه السلام :

ما أقبَحَ بِالمُؤمِنِ أن تَكونَ لَهُ رَغبَةٌ تُذِلُّهُ
چه زشت است براي مؤمن كه خواسته‏اي داشته باشد كه او را به خواري كشاند.


مَن لَم يَتَّقِ وُجُوهَ النّاسِ لَم يَتَّقِ اللَّهَ
آن كه از مردم پروا نكند ، از خدا نيز پروا نمي‏كند.


التَّواضُعُ نِعمَةٌ لايُحسَدُ عَلَيها
فروتني نعمتي است كه بر آن حسد نبرند.


مَن رَكِبَ ظَهَر الباطِلِ نَزَلَ بِهِ دارَ النَّدامَةِ
هر كه بر مركب باطل نشيند، در سراي پشيماني فرودش آورد.
برچسب ها :

در روز شنبه 18 ام آبان ماه 1392 عده اي از بانوان فعال منطقه 7 (مربيان و مبلغان)  در مسجد بني فاطمه واقع در خيابان شهيد مدني گرد هم آمدند تا با برنامه ريزي و همكاري يكديگر فعاليت هاي خود را در زمينه هاي مختلف، زير نظر سازمان زنان انقلاب اسلامي، آغاز كنند. در اين مراسم خانم صفويان (نماينده منطقه 7 سازمان زنان انقلاب اسلامي) موضوعاتي را مربوط به اهداف و برنامه هاي آتي مطرح نموند.





برچسب ها :
گذري كوتاه به زندگي ابوريحان بيروني
چهارشنبه سیزدهم 6 1392 20:9

ابوريحان، محمد بن احمد خوارزمي، از برجسته‏ترين محققان مسلمان و از بزرگ‏ترين دانشمندان ايران عهد اسلامي است. او به سال 362 هجري قمري در بيرون حوالي خوارزم چشم به جهان گشود و به همين سبب، او را «بيروني» نام نهادند. 
او از سرآمدهاي روزگار خود و داراي ابعاد مختلف علمي بود. مويد اين مطلب تعداد زياد كتاب‌ها و عمق نوشته‌هاي اين داشمند بزرگ است. او مباحث متعددي را مطرح و نظريات جديدي را ابداع كرد كه كسي قبل از او آن‏ها را بيان نكرده بود. ابوريحان بيروني در علوم متعدد، نظريه‏هاي جديدي را پايه‏گذاري كرد در پزشكي و داروشناسي به ترجمه اصطلاحات دارويي و نام‏گذاري داروها به زبان عربي و فارسي براي اولين بار از زبان يوناني پرداخت. 
 در نجوم نظريه حركت وضعي زمين، تعيين سمت قبله در شهرهاي گوناگون؛ در جغرافيا، محاسبات طول و عرض جغرافيايي شهرها و ترسيم نقشه شهرها بود. وي همچنين به  اظهار نظر در مورد زمان پيدايش عالَم، چگونگي پديد آمدن لايه سطحي زمين و تبديل درياها به خشكي پرداخت. در شيمي و كاني‏شناسي، تعيين وزن مخصوص عناصر در شيمي، به خصوص تعيين وزن مخصوص هيجده سنگ و فلز گران‏بها براي اوّلين بار از سوي او مطرح شد.

ازجمله تأليفات او "قانون مسعودي" در نجوم و جغرافيا و "آثار الباقيه" در تاريخ، آداب و عادات ملل است. از ديگر آثارش به "التفهيم"، تحقيق "ماللهند"، "اسطرلاب"، "سدس"، "تحديد"، "چگالي‌ها"، "سايه‌ها"، " وترها"، "پاتنجلي"، "قره‌الزيجات"، "قانون"، "ممرها"، "الجماهر" و "صيدنه" مي‌توان اشاره كرد.
سرانجام ابوريحان بيروني، پس از سال‏ها تلاش و كوشش در راه علم و فضيلت، در روز جمعه 2 رجب سال 440 ق در سن 78 سالگي چشم از جهان فرو بست.

برچسب ها :
برخى وصيتهاى امام براى شيعيان (6)
چهارشنبه سیزدهم 6 1392 20:7

6. وصيت امام به معلى بن خنيس:

امام خطاب به معلى موقعى كه عازم سفر بود فرمود: اى معلى! تنها از خداوند عزت بخواه كه تو را عزيز خواهد كرد.
معلى پرسيد: چگونه‏اى فرزند رسول خدا ؟
امام فرمود: اى معلى! از خدا بترس، همه چيز از تو خواهد ترسيد. اى معلى! با عطا و بخشش، محبت دوستانت رإ؛صظ به سوى خود جلب كن كه خدايتعالى عطا و بخشش را عامل محبت و خوددارى و منع را انگيزه عداوت و دشمنى قرار داده است.

پس اينكه از من چيزى بخواهيد و من آن را به شما بدهم نزد من دوست داشتنى‏ تر از آن است كه چيزى از من نخواهيد و من هم چيزى به شما ندهم و در نتيجه نسبت به من احساس كينه و عدوات كنيد. و هر چه خداوند عزوجل به دست من به شما مى‏ رساند، در حقيقت، سپاس براى اوست. پس در برابر عطا و بخشش من، سپاسگزار خدا باشيد.

برچسب ها :
برخى وصيتهاى امام براى شيعيان (5)
چهارشنبه سیزدهم 6 1392 20:6

5. وصيت امام به جميل بن دراج:

بهترين شما ،سخاوتمندان شماست و بدترين شما بخيلان و تنگ نظران شماست. و از عمده ‏ترين كارهاى شايسته، نيكى و احسان به برادران دينى و كوشش در رفع نيازمنديهاى ايشان است كه بدين وسيله دماغ شيطان به خاك ماليده مى‏ شود و انسان از شعله آتش محفوظ مى‏ ماند و وارد بهشت مى ‏شود. اى جميل! اين سخن مرا به ياران و اصحاب نيكوكارت برسان.

جميل پرسيد: فدايت شوم، اصحاب نيكوكار من كيستند؟
امام فرمود: آنان كه هم در سختى و هم در رفاه به برادران دينى خود نيكى و احسان مى‏كنند. اى جميل! انجام چنين كارى براى شخص دارا، آسان است.
خداوند عزوجل شخص نادار را در اين زمينه ستوده است آنجا كه فرمود: «و يؤثرون على انفسهم و لو كان بهم خصاصة و من يوق شُحّ نفسه فأولئك هم المفلحون».

برچسب ها :
برخى وصيتهاى امام براى شيعيان (4)
چهارشنبه سیزدهم 6 1392 20:2

4. وصيت امام به مفضل بن عمر:

تو را و خودم را به تقواى الهى و اطاعت از فرمان او سفارش مى‏ كنم؛ زيرا طاعت، ورع، تواضع براى خدا، آرامش، كوشش، عمل به فرمان الهى، خير خواهى براى رسولان او، تلاش در تحصيل رضاى خداوند، و اجتناب از محرمات الهى همگى از آثار و نتايج تقوى است.

بدون ترديد آن كس كه تقوى پيشه مى ‏سازد، خود را به خواست خدا از آتش بركنار نگاه داشته و به تمام خير دنيا و آخرت دست يافته است. و هر كس ديگران را به رعايت تقوى و داشتن پروا دعوت و توصيه كند، بهترين موعظه و نصيحت را انجام داده است. خداوند در پرتو لطف و مرحمتش ما را از متقيان و پرواپيشگان قرار دهد.

برچسب ها :
برخى وصيتهاى امام براى شيعيان (3)
چهارشنبه سیزدهم 6 1392 20:1

3. وصيت امام به حمران بن اعين:

اى حمران! در زندگى خود، به اشخاص پائين ‏تر از خود (در مكنت و دارائى) نظر كن و به مردمى كه در توانائى مالى از تو بالاترند نگاه نكن؛ چون در اين صورت است كه به قسمت و بهره خود قانع و راضى خواهى بود و بدين وسيله، به بهره بيشترى از سوى پروردگارت دست خواهى يافت.

و بدان كه عمل و عبادت اندك ولى دائم و پيوسته كه بر مبناى يقين باشد نزد خداوند با ارزشتر از عمل و عبادت زيادى است كه براساس يقين نباشد. و بدان كه هيچ ورع و تقوائى، برتر از اجتناب از حرامهاى الهى و خوددارى از آزار مؤمنان و غيبت ايشان نيست. و هيچ زندگى اى گواراتر از خوش اخلاقى و هيچ مالى سودمندتر از قناعت به كفاف، و هيچ جهلى مضرتر از عجب و خودپسندى نمى ‏باشد.

برچسب ها :
برخى وصيتهاى امام براى شيعيان (2)
چهارشنبه سیزدهم 6 1392 19:59

2. وصيت امام به مؤمن الطاق:

اى پسر نعمان! از مراء و لجبازى دور باشد كه عمل تو را تباه مى‏ سازد و از جدال و كشمكش بپرهيز كه تو را هلاك گرداند و از ستيزه جوئيهاى فراوان بپرهيز كه تو را از خدا دور مى‏ كند. مردمى در زمان گذشته وجود داشته ‏اند كه سكوت را تمرين مى‏ كردند و شما سخن گفتن و حرف زدن را ياد مى‏ گيريد.

جمعى از پيشينيان به قصد عبادت و بندگى، ده سال سكوت مى‏ كردند و خود را بدين وسيله مى‏ آزمودند كه اگر دراين آزمايش سرافراز بيرون مى ‏آمدند، خود را اهل تعبد وبندگى مى‏ دانستند، والا مى ‏گفتند: من كجا و بندگى خدا كجا؟ مى‏ گفتند: كسى نجات پيدا مى‏ كند كه از گناه و لغزش و حرف زشت كاملاً بپرهيزد و سكوت نمايد و در دولت باطل، برآزار و اذيت، شكيبا باشد.

اينان برگزيدگان، خالصان و دوستان واقعى خدايند و مؤمنان راستين همين انند. به خدا سوگند، اگر يكى از شما در راه خدا زمينى پر از طلا احسان كند اما به برادر ايمانى خود حسد ورزد، با همين طلاها بدنش داغ خواهد خورد و كيفر خواهد ديد.

اى پسر نعمان! هر كس از او چيزى سؤال شود و با اينكه (اجمالاً) مى‏ داند ولى بگويد نمى‏دانم، بدون شك با مسائل علمى منصفانه برخورد كرده است. و مؤمن در جائى كه نشسته است، دچار وسوسه حسد مى‏ شود؛ ليكن وقتى بلند شد و رفت، حسد و كينه هم از بين مى ‏رود.

اى پسر نعمان! اگر مى‏ خواهى دوستى برادر دينى تو برايت خالص باشد با او مزاح نكن؛ لجبازى، فخر فروشى و ستيزه نيز منما. دوستت را از همه اسرار و رازهايت آگاه مساز، بلكه به همان اندازه كه اگر دشمن تو آگاه گردد، نتواند ضرر و زيانى به تو بزند؛ چون دوست هم ممكن است روزى دشمن شود.
اى پسر نعمان! بلاغت نه با تيز زبانى و تندگوئى است و نه با پر حرفى بلكه فقط به معنى توجه داشتن و دليل محكم آوردن است.

برچسب ها :
برخى وصيتهاى امام براى شيعيان (1)
چهارشنبه سیزدهم 6 1392 19:57

1 .وصيت امام به زيد شحام:

زيد شحام مى ‏گويد: ابوعبدالله (ع) به من فرمود: به همه كسانى كه به نظر تو، مطيع ما هستند و از ما حرف مى‏ شنوند، سلام برسان.
من همه شما را به تقواى الهى و ورع دينى فرا مى ‏خوانم، و اينكه براى خدا كوشش كنيد، راستگو باشيد، اداى امانت كنيد و سجده‏ هاى طولانى داشته باشيد و براى همسايگان خوب باشيد كه محمد(ص) ، با اين تعاليم و آموزشها آمده است.

امانت و وديعه اشخاصى را كه شما را امين شناخته‏ اند و چيزى را به شما سپرده‏ اند، چه نيكوكار باشند يا بدكار، به ايشان سالم پس دهيد؛ زيرا رسول الله صلوات الله عليه دستور دادند كه حتى نخ و سوزن هم تحويل شود.

و به خويشاوندان و اقوام خود صله و احسان كنيد و بر جنازه آنان و در تشييع شان شركت نمائيد و بيمارانشان را عيادت كنيد و حقوق ايشان را ادا نمائيد؛ چون اگر يكى از شما (چنين رفتار كند و) در دين خويش ورع داشته باشد، راست بگويد، اداى امانت كند و با مردم خوش اخلاق و خوش رفتار باشد، گفته مى‏ شود: اين جعفرى است و من خوشحال مي شوم و از اين وضع دلشاد مى‏ گردم و گفته مى‏ شود: اينگونه است ادب و تربيت جعفر، اما اگر جز اين باشيد، گرفتارى و ننگ و عار شما بر من است و گفته مى‏ شود: اينگونه است تعليم و تربيت جعفر؟

به خدا سوگند، حديث كرد مرا پدرم كه مردى در ميان قبيله‏ اى از شيعيان على (ع) شمرده مى ‏شود كه وارسته ‏ترين، امانت‏دارترين، راستگوترين، و درزمينه قضاوت، عادلترين آنان باشد و وقتى از افراد قبيله راجع به او سؤال شود كه او چگونه مردى است، پاسخ دهند: چه كسى همانند اوست؟ راستى كه او امين‏ ترين و صادق ترين ماست.

برچسب ها :
حديث
سه شنبه دوازدهم 6 1392 19:56

امام صادق عليه السلام:

كسي كه دوست دارد بداند آيا نمازش پذيرفته شده است يا آن را نپذيرفته اند،

با تامل بنگرد كه آيا نمازش او را از فحشا و منكر باز داشته؟ پس به اندازه اي كه او را بازداشته از او پذيرفته مي شود.

برچسب ها :
آنچه كه مهم است...
پنج شنبه سی یکم 5 1392 21:10

 تاريخ تولدت مهم نيست ، تاريخ "تبلـــورت" مهم است ...!

اهل كجا بودنت مهم نيست ، "اهــل و بـجـا" بودنت مهم است ...!

منطقه زندگيت مهم نيست ، "منطــق زنـدگـيت" مهم است ...!

و گذشته ي زندگيت مهم نيست ؛

امــروزت مهم است كه از چه گذشته اي وچه چيزي براي فرداهايت ميسازي...

برچسب ها :
سبزيجاتي براي سلامتي (2)
پنج شنبه سی یکم 5 1392 21:9

جعفري

جعفري يكي از پر مصرف‌ترين و قهرمانان سبزيجات معطر است. اين سبزي معطر بسيار مغذي بوده و سرشار از ويتامينC، كلسيم، فيبر، ويتامينB9، آهن و آنتي‌اكسيدان‌ها مي‌باشد. سعي كنيد هميشه در آشپزخانه‌تان جعفري داشته باشيد و براي تهيه و تزيين غذاها از آن استفاده كنيد. هميشه از جعفري تازه استفاده كنيد. خشك كردن جعفري چندان ايده جالبي نيست چون خشك شده اين سبزي خاصيتي ندارد. كنار مرغ، گوشت و ماهي جعفري گذاشته و داخل سوپ و پوره‌هايتان نيز از اين سبزي معطر استفاده كنيد. حتماً داخل سبزي خوردنتان نيز جعفري داشته باشيد.

 

سير

 

سير باعث جريان بهتر خون شده و فشار خون را كاهش مي‌دهد. نتايج پژوهش‌ها نشان مي‌دهند كه سير ميزان كلسترول بد خون را نيز كاهش مي‌دهد. اگر مي‌خواهيد غذاهايتان خوش طعم شود هميشه در منزل سير داشته باشيد. يك حبه سير پوست نكنده را به آبي كه براي تهيه پاستا مي‌جوشانيد اضافه كنيد. براي خوش طعم كردن كباب‌ها و ماهي حتماً به مايه آن‌ها سير اضافه كنيد. اگر بوي سير اذيتتان مي‌كند بعد از مصرف آن جعفري و يا دانه حبه هل بجويد.

 

هل

 

در طب چيني از هل براي مقابله با بيماري‌هاي مربوط به معده و روده‌ها استفاده مي‌شود. هل ادرارآور نيز مي‌باشد. هل به صورت دانه يا پودر به فروش مي‌رسد. مي‌توانيد براي تهيه مربا يا كمپوت از آن استفاده كنيد. حتي مي‌توانيد براي طبخ گوشت سفيد نيز از كمي هل استفاده كنيد. توصيه مي‌كنيم چاي يا قهوه‌تان را با اضافه كردن يك تا دو دانه هل كوبيده شده معطر كنيد. هل براي افرادي كه قصد چاق شدن دارند خوب است.


برچسب ها :
سبزيجاتي براي سلامتي (1)
پنج شنبه سی یکم 5 1392 21:4

شويد

شويد يكي از سبزيجات معطر پرطرفدار است كه اتفاقاً خواص فوق‌العاده‌اي دارد. اطباي مصري سال‌ها پيش از اين از اين سبزي به‌عنوان دارو استفاده مي‌كرده‌اند. بايد بدانيد كه شويد براي درمان مشكلات معده(به خصوص بي‌اشتهايي) و همچنين براي رفع اختلالات خواب‌ فوق‌العاده است.حتماً شويد را وارد برنامه غذايي‌تان بكنيد. چه به صورت سبزي خوردن و چه در داخل غذاها. تخم شويد را براي درمان بي‌اشتهايي مصرف كنيد. كنار خوراك‌هايي مانند ماهي يا مرغ شويد بگذاريد. مي‌توانيد داخل سس نيز شويد خرد شده بريزيد. اگر به دنبال يك پيش غذاي سريع و خوشمزه مي‌گرديد دو قاشق غذاخوري ماست را با يك قاشق خردل و سه قاشق غذاخوري شويد خرد شده مخلوط كنيد. دو عدد خيار را نگيني خرد كرده و به آن اضافه كنيد. نمك بزنيد و ميل كنيد.

گشنيز

نگاهي به برگ‌هاي نازك و ظريف گشنيز بيندازيد. عطر گشنيز هوش از سر آدم مي‌برد. بايد بدانيد كه اين سبزي معطر اشتهاآور است و براي تقويت دستگاه گوارش فوق‌العاده عمل مي‌كند. گشنيز تازه به همراه زيره يا ادويه كاري طعم خوب و تازه‌اي به غذاها مي‌دهد. كنار گوشت‌ها و مرغ گشنيز بگذاريد. در آخرين مرحله پخت كمي گشنيز تازه به غذاهايتان بزنيد تا عطر و طعم دل انگيزي به آن‌ها بدهد. تخم گشنيز براي معطر كردن غذاهاي سرخ كردني و يا سالاد فوق‌العاده است. براي خوش طعم كردن غذاهايي كه در مايه مي‌خوابانيد مقدار كمي گشنيز اضافه كنيد. خواهيد ديد كه طعم خوبي پيدا مي‌كنند. 

 

آويشن

 

آويشن خواص زيادي دارد: اين سبزي معطر آنتي‌بيوتيك، ضد ويروس و هضم كننده غذا است (به خصوص جوشانده آن). اگر دچار بي‌اشتهايي شده‌ايد مي‌توانيد روي اين سبزي معطر حساب كنيد. از طرف ديگر آويشن شهرت زيادي در رفع خستگي دارد. داخل مايع خوش‌طعم كننده گوشت و مرغ آويشن اضافه كنيد. حتي مي‌توانيد براي تهيه مايه ماكاروني يا لازانيا نيز از اين سبزي خوش عطر استفاده كنيد.


برچسب ها :
اهميت خانواده از ديدگاه اسلام
پنج شنبه سی یکم 5 1392 21:2

اسلام آئين الهي و مقدسي است كه براي خانواده اهميت فراوان قائل است و آن را سنگ بناي مهم حيات اجتماعي مي‌شناسد. اسلام وحدت جامعه را از وحدت زوجين و وحدت اعضا خانواده مي‌شناسد و علائق انساني موجود در خانواده را قابل گسترش و نشر در جامعه به حساب مي‌آورد. اسلام معتقد است براي اينكه جامعه‌ها تحت ضابطه در آيند چاره‌اي جز اين نيست كه نخست خانواده تحت ضابطه در‌آيد و هر گونه نظم و سازندگي بايد از خانواده آغاز گردد و دامنه سازندگي و گسترش به جامعه كشانده شود و حيات اجتماعي تحت نظم و ضابطه در ‌آيد. 
اسلام خانواده را كانون اخلاقي جامعه مي‌داند. نوع تربيت و ارتباطات موجود در خانواده موجد وحدت و منش اجتماعي است. همچنين خانواده را مركزي سرنوشت ساز در جنبه انحراف و عصيان ذكر كرده‌اند و از آن جهت كه كودك پستيها و دنائتها را در آنجا تجربه كرده و آموخته است. صفات اجتماعي كودك برخاسته از خانواده است. اسلام خواستار نسلي است سالم ، پاك و عفيف و موجد افتخار براي جامعه انساني. چنين نسلي جز در دامن خانواده سالم نمي‌تواند تربيت شود. وظيفه‌اي كه خانواده در قبال تربيت فرد دارد و نقش مهمي كه در اين زمينه ايفا مي‌كند در واقع به وظيفه او در قبال تربيت جامعه پيوند مي‌خورد. 

نتيجه گيري

بر اين اساس اسلام با مد نظر قرار دادن تاثيرات خانواده در تربيت فرزندان ، سلامت اجتماع را در گروي خانواده سالم مي‌داند. خانواده سالم علاوه بر رشد و شكوفايي فرزندان ، تربيت سالمي را كه همسران از يكديگر دريافت مي‌دارند را نيز از نظر دور نگه نمي‌دارد. 

برچسب ها :
حديث
پنج شنبه سی یکم 5 1392 20:56

حضرت محمد(ص):در طلب دنيا معتدل باشيد و حرص نزنيد ، زيرا به هر كس هر چه قسمت اوست مي رسد.

برچسب ها :
نيكي به پدر و مادر از منظر قرآن
پنج شنبه سی یکم 5 1392 20:48

قرآن كريم در آيات فراوانى فرزند را توصيه به احسان به پدر و مادر خويش مى‏كند و تعبيرهاى خاصى در اين باره به كار مى‏برد كه حاكى از اهميت فوق العاده ي اين مسأله است.در آيه 36 از سوره نساء پس از امر به عبادت خدا و شرك نورزيدن به الله، بى‏درنگ مى‏فرمايد: «و به پدر و مادر احسان كنيد»

در آيه 23 از سوره اسراء تعبير و قضى ربك الا تعبد الا اياه و بالوالدين احسانا؛ «و پروردگار تو مقرر ساخت كه جز او را مپرستيد و به پدر و مادر خويش احسان كنيد»

در آيه‏اى ديگر مى‏فرمايد: «ما به انسان سفارش كرديم كه نسبت به پدر و مادر خويش به خوبى رفتار كند» .و از آن جا كه اين سفارش ممكن است موجب اين توهم شود كه فرزند بايد به طور كامل تسليم پدر و مادر باشد، مى‏فرمايد : «اما اگر آنان كوشش كردند تو را به كفر بكشانند ديگر اطاعت نكن»

در سوره لقمان پس از بيان همين مطلب كه «اگر تو را وادارند تا درباره چيزى كه تو را به آن دانشى نيست به من شرك ورزى، از آنان فرمان مبر» سفارش مى‏كند در عين حال كه ايشان مشرك‏اند و تو را به شرك فرا مى‏خوانند، بايد در دنيا به خوبى با آنان معاشرت كنى و رفتارت نسبت به آنان نيكو باشد.

از ديگر تعابير شگفت قرآن در اين باره آن است كه مى‏فرمايد: ان اشكر لى و لوالديك؛ «به انسان سفارش كرديم‏] كه شكرگزار من و پدر و مادرت باش» .در هيچ جاى ديگر از قرآن اين تعبير وجود ندارد كه خداوند شكرگزارى خود را مقارن با ديگرى قرار داده باشد و اين حاكى از اهميت بسيار و سرشار احسان به پدر و مادر و رعايت حقوق ايشان است.

در جايى ديگر، قرآن كريم سفارش مى‏كند كه در برخورد با پدر و مادر پير و فرتوت خود، اظهار خستگى و ناشكيبايى نكنيد و آن گونه نباشيد كه آنان احساس كنند شما از خدمت كردن به ايشان خسته شده‏ايد: «اگر يكى از آن دو يا هر دو در كنار تو به سالخوردگى رسيدند به آنها اف مگو، به آنان پرخاش مكن و با آنها سخنى شايسته بگوى.و از سر مهربانى، بال فروتنى بر آنان بگستر و بگو: پروردگارا، آن دو را رحمت كن، چنان كه مرا در كودكى پروراندند»

برچسب ها :

دكتر علي شريعتي انسانها را به چهار دسته تقسيم كرده است: 

١ـ آناني كه وقتي هستند، هستند و وقتي كه نيستند هم نيستند. 
عمده آدمها حضورشان مبتني به فيزيك است. تنها با لمس ابعاد جسماني آنهاست كه قابل فهم ميشوند. بنابراين اينان تنها هويت جسمي دارند. 
٢ـ آناني كه وقتي هستند، نيستند و وقتي كه نيستند هم نيستند. 
مردگاني متحرك در جهان. خود فروختگاني كه هويتشان را به ازاي چيزي فاني واگذاشته اند. بيشخصيت اند و بي اعتبار. هرگز به چشم نميآيند. مرده و زنده شان يكي است.

3- آناني كه وقتي هستند، هستند و وقتي كه نيستند هم هستند. 
آدمهاي معتبر و با شخصيت. كساني كه در بودنشان سرشار از حضورند و در نبودنشان هم تاثيرشان را ميگذارند. كساني كه همواره به خاطر ما ميمانند. دوستشان داريم و برايشان ارزش و احترام قائليم.

٤ـ آناني كه وقتي هستند، نيستند و وقتي كه نيستند هستند. 
شگفت انگيزترين آدمها... 
در زمان بودشان چنان قدرتمند و با شكوه اند كه ما نميتوانيم حضورشان را دريابيم. اما وقتي كه از پيش ما ميروند نرم نرم آهسته آهسته درك ميكنيم، باز ميشناسيم، مي فهميم كه آنان چه بودند. چه ميگفتند و چه ميخواستند. ما هميشه عاشق اين آدمها هستيم. هزار حرف داريم برايشان. اما وقتي در برابرشان قرار ميگيريم قفل بر زبانمان ميزنند. اختيار از ما سلب ميشود. سكوت ميكنيم و غرق در حضور آنان مست ميشويم و درست در زماني كه ميروند يادمان ميآيد كه چه حرفها داشتيم و نگفتيم. شايد تعداد اينها در زندگي هر كدام از ما به تعداد انگشتان دست هم نرسد.

 

برچسب ها :
خدا مي بيند...
پنج شنبه سی یکم 5 1392 20:42

مرحوم آيت الله بهجت(ره) يكي عارفان بزرگ زمان بودند.

روزي به ايشان گفتند : كتابي در زمينه اخلاق معرفي كنيد.

فرمودند:

لازم نيست يك كتاب باشد يك كلمه كافيست كه بداني "خدا مي بيند..."

برچسب ها :
حديث
پنج شنبه سی یکم 5 1392 19:50

امام جواد(ع)از همراهي و رفاقت با آدم شرور بپرهيز ، زيرا كه او مانند شمشير برهنه است كه ظاهرش نيكو و اثرش زشت است.

برچسب ها :
پادشاه وتخته سنگ
پنج شنبه سی یکم 5 1392 19:26

زمان‌هاي قديم، پادشاهي تخته سنگي را در وسط جاده قرار داد و براي اين كه عكس‌ِالعمل مردم را ببيند، خودش را جايي مخفي كرد. بعضي از بازرگانان و نديمان ثروتمند پادشاه بي‌تفاوت ازكنار تخته سنگ مي‌گذشتند.

بسياري هم غرولند مي‌كردند كه اين چه شهري است كه نظم ندارد. حاكم اين شهر عجب مرد بي‌عرضه‌اي استو با وجود اين هيچ كس تخته سنگ را از وسط راه برنمي‌داشت.
نزديك غروب، يك روستايي كه پشتش بار ميوه و سبزيج....
.....ا ت بود، نزديك سنگ شد. بارهايش را زمين گذاشت و با هر زحمتي بود تخته سنگ را از وسط جاده برداشت و آن را كناري قرار داد.
ناگهان كيسه‌اي را ديد كه وسط جاده و زير تخته سنگ قرار داده شده بود. كيسه را باز كرد و داخل آن سكه‌هاي طلا و يك يادداشت پيدا كرد.
پادشاه در آن يادداشت نوشته بود:
هر سد و مانعي مي‌تواند يك شانس براي تغيير زندگي انسان باشد.
برچسب ها :
روز جهاني مسجد
چهارشنبه سیم 5 1392 18:47

از آن هنگام كه ايرانيان  دروازه دلهاي خود را به روي  آيين اسلام ناب محمدي  گشودند   ، هنرمندان اين مرز و بوم  بسيار كوشيدند تا  متعالي ترين  گونه هنر خود را  درساخت  بناهايي به كار گيرند كه مآمن روح و دل و جان خسته آدمي است .آنها با نهادن خشت بر روي  خشت و كاشي برروي كاشي  پله پله  راه را براي معراج دلها ي عاشق  به سوي معشوق گشودند .آبي عرش را بر رو ي كاشيها كشيدندو نقش و نگارها را به نشانه شجره هاي روضه رضوان و رياحين آن كه مأمن و  سراي پرهيزگاران درست كردار است ،ترسيم كردند  تا بهشتي كوچك بر رو ي زمين نقش بندد: بهشتي كه  شايد نشان از دلتنگي اعقاب  آدم(ع)دارد:دلتنگي ناشي از تبعيدي از بهشت عدن كه تنها با يك وسوسه رخ داد.  حال آنكه در اين بهشت كوچك مي توان تنها با يك دم ياد پروردگار دوباره به آن بهشت جاويد پيوست . مي توان با محمل عبادت و دعا از ثري به ثريا پركشيد.و سرمست از باده وصل  ،سبك و خالي شد و بارديگر براي نبرد با مصائب زندگي  آماده ومهيا گرديد.

مسجد پايگاه انسجام و يكپارچگي مسلمانان است و نماز جماعت و تشكيل صفوف به هم فشرده نمازگزاران به خوبي بيانگر هماهنگي و انسجامي است كه حضور درمسجد فراهم مي آورد. در اينجاست كه افراد نمازگزار همچون قطره هاي آب  به يكديگر مي پيوندند تا دريايي از اتحاد را به نمايش در آورند..همه در كنار يكديگر در برابر پروردگار يكتا روبه سوي يك قبله مي كنند ولب به  حمد و ثناي آن يگانه نازنين مي گشايند.و هماهنگ با يكديگر  سرود توحيد را زمزمه مي كنند .

بنا به در خواست جمهوري اسلامي ايران ، 21 آگوست (30 مرداد ماه ) از سوي سازمان كنفرانس اسلامي به عنوان روز جهاني مسجد نامگذاري شده است كه متعاقب آن از اين تاريخ  يك هفته ، هفته تكريم ، تجليل ، اعزاز و اكرام مساجد است .21 آگوست مصادف است با به آتش كشيدن مسجد الاقصي توسط صهيونيست ها كه با كشتار مردم در مسجد گوهر شاد توسط رضاخان ، همزمان شده است .هفته تكريم و تجليل مساجد از 30 مرداد ماه تا 5 شهريورماه در كشور ايران به طور گسترده برگزار مي شود .

برچسب ها :
بحارالانوار
چهارشنبه سیم 5 1392 18:44

در ميان اثار مجلسي بحارالانوار جايگاهي ويژه دارد و جاودانگي مجلسي بيشتر مرهون همين كار اوست. اگر ادعا كنيم كه بحار معرّف توانايي ها، گستره و ديدگاه هاي علمي مجلسي است، گزاف نگفته ايم. نام كامل كتاب چنين است: بحارالانوار الجامعة لدُرَرِ اخبارِ الائمةِ الاطهار (=درياهاي نور، دربردارنده گوهرهاي احاديث امامانِ پاك). اين جامع بزرگ حديثي، از بزرگ ترين و نامورترين دانشنامه هاي حديثي شيعه است كه به لحاظ تنوع مباحث، آن را بايد از مقوله آثار دائرة المعارفي دانست. اين كتاب به سبب ذكر مأخذ روايات، پژوهش هاي گوناگونِ كلامي، تاريخي، فقهي، تفسيري، اخلاقي، حديثي و لغوي مولف، طبقه بندي نسبتا كاملِ موضوعي، شرح و بيان بسياري از روايات، و نيز در بر گرفتنِ شماري از نسخه هاي نايابِ كتاب هاي مولفانِ پيشين شيعه و با توجه به اعتبار علمي مجلسي، همواره مورد توجه بوده است.

انگيزه تاليف بحارالانوار

مجلسي در مقدمه بحارالانوار فلسفه نگارش بحار را بيان كرده است. نخست آن كه به اعتقاد او دانشِ سودمند تنها از آبشخور «وحي» به دست مي آيد و اين دانش در قرآن و احاديث خاندان پيامبر صلي الله عليه و آله وسلم نهفته است. دوم آن كه بسياري از نوشته هاي اصحاب اماميه دور از دسترس مانده يا مفقود شده است و جستن و فراهم آوردن آنها در يك جا ضروري است. سوم آن كه نسبت به آينده نيز نگراني وجود دارد و بيم آن مي رود كه بار ديگر اين نوشته ها پراكنده و ناپديد شوند.

برچسب ها :
حديث
دوشنبه بیست و هشتم 5 1392 20:37

 

پيامبر اكرم(ص):با دارايي خود نمي توانيد دل مردم را به دست بياوريد پس دلشان را با اخلاق (نيك) به دست آوريد . 

برچسب ها :
وظيفه جامعه در قبال جانبازان
پنج شنبه بیست و سوم 3 1392 12:55

جانبازان و ايثارگران دين بزرگي بر گردن جامعه ما دارند. آنان از مال و جان خويش گذشتند و تمام هستي خويش را در طبق اخلاص نهادند. حال مهم ترين وظيفه جامعه در قبال جانبازان احترام و گرامي داشتن دستاوردهاي ايثار ايشان است. جمهوري اسلامي، نظام ولايت فقيه، استقلال، آزادي و حاكميت دين دستاوردهاي ايثار آنان است و جامعه بايد اين محورهاي اصلي و اساسي را حفظ كند و استمرار بخشد. وظيفه ديگر جامعه توجّه به شخصيّت سراسر ايثار ايشان است و اين توجّه در واقع اعتنا و احترام به پشتوانه هاي آزادگي و استقلال خويش است.

برچسب ها :
جانبازان در كلام رهبر
پنج شنبه بیست و سوم 3 1392 12:54

مقام معظم رهبري در ضمن سخناني مي فرمايند:

«جانبازان، سوابق درخشان خود در ميدان جنگ و نيز مُهر و نشاني را كه از جنگ تحميلي بر جسم خود به يادگار دارند، هرگز نبايد از تاريخ پرشكوه دفاع مقدّس ملّت ايران منقطع كنند؛ بلكه آن را به مانند ثروتي عظيم براي خود نگهدارند. جانبازان، يادگار آزمايش هاي بزرگ ملي محسوب مي شوند و ملّت ايران بايد براي هميشه به آنان به عنوان الگوهاي مقاومت ارج نهند و آنان را گرامي بدارند».

برچسب ها :
جانبازان در كلام روح خدا
پنج شنبه بیست و سوم 3 1392 12:53

حضرت امام خميني رحمه الله بارها با كلام الهي خود جانبازان و ايثارگران را مورد تفقّد قرار داده، آنها را مايه سرافرازي ملت ايران خوانده اند. ايشان، با آن مقام والاي الهي خود را در برابر جانبازان كوچك شمرده، مي فرمايد: «وقتي امثال شما قدرتمندان روحي را مي بينم با اين روحيه بزرگ و با اين عظمت روح، خجالت مي كشم كه خودم را يك انسان متعهد بدانم. زبان و پيام ما عاجز از ترسيم مقام بلندپايه عزيزاني است كه براي اعتلاي كلمه حق و دفاع از اسلام و كشور اسلامي جانبازي نموده اند». و در جاي ديگر مي فرمايد: «به اسلام بزرگ براي داشتن اين جانبازان در راهِ حق، كه براي اسلام و ميهن اسلامي خود از همه چيز خويش مي گذرند تبريك تقديم مي كنم».

برچسب ها :
فداي عباس
پنج شنبه بیست و سوم 3 1392 12:43

اگر بنا شد فدا شوم، فداي كسي خواهم شد كه بهترين فدايي حسين عليه السلام بود. فداي دستاني كه علمدار بود. فداي چشماني كه نگهباني كرد. فداي نگاه باحيايي كه هميشه بر پاي حسين عليه السلام بوسه مي زد. فداي قامت رعنايي كه اميد زينب بود. فداي عباسي كه رافع عطش كودكان بود. فداي سري كه در هواي علي عليه السلام دو نيمه شد. فداي غلامي كه از روي ادب، بيرون از خانه شهيدان روي خاك افتاد. فداي بدني كه قبل از شهادت با آب مشك غسل داده شد. فداي چهره اي كه مايه نشاط حسين بود. فداي غيرتي كه برقش تمام دل هاي تاريك را روشن كرده است. فداي عباسي كه اربابش حسين عليه السلام به او گفت: «بنفسي أنت يا أخي؛ فدايت شوم برادرم».

برچسب ها :

در بخشي از زيارت ناحيه مقدسه امام هادي عليه السلام از زبان آن حضرت چنين مي خوانيم: «سلام بر ابوالفضل العباس، پسر اميرالمؤمنين؛ آن كه با كمال مواسات و ايثار و برادري، جانش را نثار برادرش حسين عليه السلام كرد؛ آن كه دنيا را وسيله آخرت قرار داد؛ آن كه خود را فداكارانه فداي برادر نمود؛ آن كه نگهبان دين و سپاه حسين عليه السلام بود؛ آن كه تلاش بسيار براي آب رساني به لب تشنگان نمود؛ آن كه دو دستش در راه خدا قطع شد».

برچسب ها :
مظهر شجاعت
پنج شنبه بیست و سوم 3 1392 12:23

حضرت عباس عليه السلام فرزند رشيد اسداللّه الغالب، اميرمؤمنان عليه السلام بود و همچون پدرش شير بيشه شجاعت و رشادت بود. در جنگ صفين، در حالي كه نوجواني بيش نبود، يكي از سرداران شجاع سپاه معاويه به نام ابن الشعثاء و هفت پسرش را به هلاكت رساند به طوري كه حاضران از شجاعتش متحيّر شدند.

در اين هنگام علي عليه السلام از او خواست كه از نبرد دست بردارد و او نيز با فروتني تمام بازگشت و اميرالمؤمنين عليه السلام نقاب از چهره اش برگرفت و بين دوچشمانش را بوسيد. حاضران با ديدن چهره او، كه تا آن ساعت به صورت ناشناس مشغول جنگ بود، فهميدند كه اين دلاور كسي نيست جز عباس بن علي عليه السلام .

برچسب ها :
همسر و فرزندان قمر بني هاشم عليه السلام
پنج شنبه بیست و سوم 3 1392 12:22

بانوي حرم حضرت عباس عليه السلام «لبابه» دختر عبيداللّه بن عباس مي باشد. لبابه از بانوان ارجمند، و پدرش پسرعموي پيامبر گرامي اسلام صلي الله عليه و آله وسلم بود. قمر بني هاشم عليه السلام از لبابه صاحب دو فرزند به نام هاي فضل و عُبيداللّه شد و ذريّه حضرت از جانب عبيداللّه ادامه يافت. در طول تاريخ از اين نسل رادمرداني بزرگ و عالمان و فقيهاني برجسته به وجود آمدند. از جمله آنهاست: ابويعلي حمزة بن قاسم كه نوه حضرت عباس در نسل پنجم است و در نزديك حلّه داراي گنبد و بارگاه است.

برچسب ها :
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 437267
تعداد نوشته ها : 499
تعداد نظرات : 20




استخاره آنلاین با قرآن کریم


Rss