معرفی وبلاگ
امام خمینی (ره)« زنان از نظر اسلام نقش حساسی در بنای جامعه اسلامی دارند و اسلام زن را تا حدی که بتواند مقام انسانی خود را در جامعه باز یابد و از حد شیء بودن بیرون بیاید و متناسب با چنین رشدی می‌تواند در ساختمان حکومت اسلامی مسئولیتهایی را به عهده بگیرد.»
دسته
همكاران
آرشیو
طراح قالب
Tebyan
آنچه كه مهم است...
پنج شنبه سی یکم 5 1392 21:10

 تاريخ تولدت مهم نيست ، تاريخ "تبلـــورت" مهم است ...!

اهل كجا بودنت مهم نيست ، "اهــل و بـجـا" بودنت مهم است ...!

منطقه زندگيت مهم نيست ، "منطــق زنـدگـيت" مهم است ...!

و گذشته ي زندگيت مهم نيست ؛

امــروزت مهم است كه از چه گذشته اي وچه چيزي براي فرداهايت ميسازي...

برچسب ها :
سبزيجاتي براي سلامتي (2)
پنج شنبه سی یکم 5 1392 21:9

جعفري

جعفري يكي از پر مصرف‌ترين و قهرمانان سبزيجات معطر است. اين سبزي معطر بسيار مغذي بوده و سرشار از ويتامينC، كلسيم، فيبر، ويتامينB9، آهن و آنتي‌اكسيدان‌ها مي‌باشد. سعي كنيد هميشه در آشپزخانه‌تان جعفري داشته باشيد و براي تهيه و تزيين غذاها از آن استفاده كنيد. هميشه از جعفري تازه استفاده كنيد. خشك كردن جعفري چندان ايده جالبي نيست چون خشك شده اين سبزي خاصيتي ندارد. كنار مرغ، گوشت و ماهي جعفري گذاشته و داخل سوپ و پوره‌هايتان نيز از اين سبزي معطر استفاده كنيد. حتماً داخل سبزي خوردنتان نيز جعفري داشته باشيد.

 

سير

 

سير باعث جريان بهتر خون شده و فشار خون را كاهش مي‌دهد. نتايج پژوهش‌ها نشان مي‌دهند كه سير ميزان كلسترول بد خون را نيز كاهش مي‌دهد. اگر مي‌خواهيد غذاهايتان خوش طعم شود هميشه در منزل سير داشته باشيد. يك حبه سير پوست نكنده را به آبي كه براي تهيه پاستا مي‌جوشانيد اضافه كنيد. براي خوش طعم كردن كباب‌ها و ماهي حتماً به مايه آن‌ها سير اضافه كنيد. اگر بوي سير اذيتتان مي‌كند بعد از مصرف آن جعفري و يا دانه حبه هل بجويد.

 

هل

 

در طب چيني از هل براي مقابله با بيماري‌هاي مربوط به معده و روده‌ها استفاده مي‌شود. هل ادرارآور نيز مي‌باشد. هل به صورت دانه يا پودر به فروش مي‌رسد. مي‌توانيد براي تهيه مربا يا كمپوت از آن استفاده كنيد. حتي مي‌توانيد براي طبخ گوشت سفيد نيز از كمي هل استفاده كنيد. توصيه مي‌كنيم چاي يا قهوه‌تان را با اضافه كردن يك تا دو دانه هل كوبيده شده معطر كنيد. هل براي افرادي كه قصد چاق شدن دارند خوب است.


برچسب ها :
سبزيجاتي براي سلامتي (1)
پنج شنبه سی یکم 5 1392 21:4

شويد

شويد يكي از سبزيجات معطر پرطرفدار است كه اتفاقاً خواص فوق‌العاده‌اي دارد. اطباي مصري سال‌ها پيش از اين از اين سبزي به‌عنوان دارو استفاده مي‌كرده‌اند. بايد بدانيد كه شويد براي درمان مشكلات معده(به خصوص بي‌اشتهايي) و همچنين براي رفع اختلالات خواب‌ فوق‌العاده است.حتماً شويد را وارد برنامه غذايي‌تان بكنيد. چه به صورت سبزي خوردن و چه در داخل غذاها. تخم شويد را براي درمان بي‌اشتهايي مصرف كنيد. كنار خوراك‌هايي مانند ماهي يا مرغ شويد بگذاريد. مي‌توانيد داخل سس نيز شويد خرد شده بريزيد. اگر به دنبال يك پيش غذاي سريع و خوشمزه مي‌گرديد دو قاشق غذاخوري ماست را با يك قاشق خردل و سه قاشق غذاخوري شويد خرد شده مخلوط كنيد. دو عدد خيار را نگيني خرد كرده و به آن اضافه كنيد. نمك بزنيد و ميل كنيد.

گشنيز

نگاهي به برگ‌هاي نازك و ظريف گشنيز بيندازيد. عطر گشنيز هوش از سر آدم مي‌برد. بايد بدانيد كه اين سبزي معطر اشتهاآور است و براي تقويت دستگاه گوارش فوق‌العاده عمل مي‌كند. گشنيز تازه به همراه زيره يا ادويه كاري طعم خوب و تازه‌اي به غذاها مي‌دهد. كنار گوشت‌ها و مرغ گشنيز بگذاريد. در آخرين مرحله پخت كمي گشنيز تازه به غذاهايتان بزنيد تا عطر و طعم دل انگيزي به آن‌ها بدهد. تخم گشنيز براي معطر كردن غذاهاي سرخ كردني و يا سالاد فوق‌العاده است. براي خوش طعم كردن غذاهايي كه در مايه مي‌خوابانيد مقدار كمي گشنيز اضافه كنيد. خواهيد ديد كه طعم خوبي پيدا مي‌كنند. 

 

آويشن

 

آويشن خواص زيادي دارد: اين سبزي معطر آنتي‌بيوتيك، ضد ويروس و هضم كننده غذا است (به خصوص جوشانده آن). اگر دچار بي‌اشتهايي شده‌ايد مي‌توانيد روي اين سبزي معطر حساب كنيد. از طرف ديگر آويشن شهرت زيادي در رفع خستگي دارد. داخل مايع خوش‌طعم كننده گوشت و مرغ آويشن اضافه كنيد. حتي مي‌توانيد براي تهيه مايه ماكاروني يا لازانيا نيز از اين سبزي خوش عطر استفاده كنيد.


برچسب ها :
اهميت خانواده از ديدگاه اسلام
پنج شنبه سی یکم 5 1392 21:2

اسلام آئين الهي و مقدسي است كه براي خانواده اهميت فراوان قائل است و آن را سنگ بناي مهم حيات اجتماعي مي‌شناسد. اسلام وحدت جامعه را از وحدت زوجين و وحدت اعضا خانواده مي‌شناسد و علائق انساني موجود در خانواده را قابل گسترش و نشر در جامعه به حساب مي‌آورد. اسلام معتقد است براي اينكه جامعه‌ها تحت ضابطه در آيند چاره‌اي جز اين نيست كه نخست خانواده تحت ضابطه در‌آيد و هر گونه نظم و سازندگي بايد از خانواده آغاز گردد و دامنه سازندگي و گسترش به جامعه كشانده شود و حيات اجتماعي تحت نظم و ضابطه در ‌آيد. 
اسلام خانواده را كانون اخلاقي جامعه مي‌داند. نوع تربيت و ارتباطات موجود در خانواده موجد وحدت و منش اجتماعي است. همچنين خانواده را مركزي سرنوشت ساز در جنبه انحراف و عصيان ذكر كرده‌اند و از آن جهت كه كودك پستيها و دنائتها را در آنجا تجربه كرده و آموخته است. صفات اجتماعي كودك برخاسته از خانواده است. اسلام خواستار نسلي است سالم ، پاك و عفيف و موجد افتخار براي جامعه انساني. چنين نسلي جز در دامن خانواده سالم نمي‌تواند تربيت شود. وظيفه‌اي كه خانواده در قبال تربيت فرد دارد و نقش مهمي كه در اين زمينه ايفا مي‌كند در واقع به وظيفه او در قبال تربيت جامعه پيوند مي‌خورد. 

نتيجه گيري

بر اين اساس اسلام با مد نظر قرار دادن تاثيرات خانواده در تربيت فرزندان ، سلامت اجتماع را در گروي خانواده سالم مي‌داند. خانواده سالم علاوه بر رشد و شكوفايي فرزندان ، تربيت سالمي را كه همسران از يكديگر دريافت مي‌دارند را نيز از نظر دور نگه نمي‌دارد. 

برچسب ها :
حديث
پنج شنبه سی یکم 5 1392 20:56

حضرت محمد(ص):در طلب دنيا معتدل باشيد و حرص نزنيد ، زيرا به هر كس هر چه قسمت اوست مي رسد.

برچسب ها :
نيكي به پدر و مادر از منظر قرآن
پنج شنبه سی یکم 5 1392 20:48

قرآن كريم در آيات فراوانى فرزند را توصيه به احسان به پدر و مادر خويش مى‏كند و تعبيرهاى خاصى در اين باره به كار مى‏برد كه حاكى از اهميت فوق العاده ي اين مسأله است.در آيه 36 از سوره نساء پس از امر به عبادت خدا و شرك نورزيدن به الله، بى‏درنگ مى‏فرمايد: «و به پدر و مادر احسان كنيد»

در آيه 23 از سوره اسراء تعبير و قضى ربك الا تعبد الا اياه و بالوالدين احسانا؛ «و پروردگار تو مقرر ساخت كه جز او را مپرستيد و به پدر و مادر خويش احسان كنيد»

در آيه‏اى ديگر مى‏فرمايد: «ما به انسان سفارش كرديم كه نسبت به پدر و مادر خويش به خوبى رفتار كند» .و از آن جا كه اين سفارش ممكن است موجب اين توهم شود كه فرزند بايد به طور كامل تسليم پدر و مادر باشد، مى‏فرمايد : «اما اگر آنان كوشش كردند تو را به كفر بكشانند ديگر اطاعت نكن»

در سوره لقمان پس از بيان همين مطلب كه «اگر تو را وادارند تا درباره چيزى كه تو را به آن دانشى نيست به من شرك ورزى، از آنان فرمان مبر» سفارش مى‏كند در عين حال كه ايشان مشرك‏اند و تو را به شرك فرا مى‏خوانند، بايد در دنيا به خوبى با آنان معاشرت كنى و رفتارت نسبت به آنان نيكو باشد.

از ديگر تعابير شگفت قرآن در اين باره آن است كه مى‏فرمايد: ان اشكر لى و لوالديك؛ «به انسان سفارش كرديم‏] كه شكرگزار من و پدر و مادرت باش» .در هيچ جاى ديگر از قرآن اين تعبير وجود ندارد كه خداوند شكرگزارى خود را مقارن با ديگرى قرار داده باشد و اين حاكى از اهميت بسيار و سرشار احسان به پدر و مادر و رعايت حقوق ايشان است.

در جايى ديگر، قرآن كريم سفارش مى‏كند كه در برخورد با پدر و مادر پير و فرتوت خود، اظهار خستگى و ناشكيبايى نكنيد و آن گونه نباشيد كه آنان احساس كنند شما از خدمت كردن به ايشان خسته شده‏ايد: «اگر يكى از آن دو يا هر دو در كنار تو به سالخوردگى رسيدند به آنها اف مگو، به آنان پرخاش مكن و با آنها سخنى شايسته بگوى.و از سر مهربانى، بال فروتنى بر آنان بگستر و بگو: پروردگارا، آن دو را رحمت كن، چنان كه مرا در كودكى پروراندند»

برچسب ها :

دكتر علي شريعتي انسانها را به چهار دسته تقسيم كرده است: 

١ـ آناني كه وقتي هستند، هستند و وقتي كه نيستند هم نيستند. 
عمده آدمها حضورشان مبتني به فيزيك است. تنها با لمس ابعاد جسماني آنهاست كه قابل فهم ميشوند. بنابراين اينان تنها هويت جسمي دارند. 
٢ـ آناني كه وقتي هستند، نيستند و وقتي كه نيستند هم نيستند. 
مردگاني متحرك در جهان. خود فروختگاني كه هويتشان را به ازاي چيزي فاني واگذاشته اند. بيشخصيت اند و بي اعتبار. هرگز به چشم نميآيند. مرده و زنده شان يكي است.

3- آناني كه وقتي هستند، هستند و وقتي كه نيستند هم هستند. 
آدمهاي معتبر و با شخصيت. كساني كه در بودنشان سرشار از حضورند و در نبودنشان هم تاثيرشان را ميگذارند. كساني كه همواره به خاطر ما ميمانند. دوستشان داريم و برايشان ارزش و احترام قائليم.

٤ـ آناني كه وقتي هستند، نيستند و وقتي كه نيستند هستند. 
شگفت انگيزترين آدمها... 
در زمان بودشان چنان قدرتمند و با شكوه اند كه ما نميتوانيم حضورشان را دريابيم. اما وقتي كه از پيش ما ميروند نرم نرم آهسته آهسته درك ميكنيم، باز ميشناسيم، مي فهميم كه آنان چه بودند. چه ميگفتند و چه ميخواستند. ما هميشه عاشق اين آدمها هستيم. هزار حرف داريم برايشان. اما وقتي در برابرشان قرار ميگيريم قفل بر زبانمان ميزنند. اختيار از ما سلب ميشود. سكوت ميكنيم و غرق در حضور آنان مست ميشويم و درست در زماني كه ميروند يادمان ميآيد كه چه حرفها داشتيم و نگفتيم. شايد تعداد اينها در زندگي هر كدام از ما به تعداد انگشتان دست هم نرسد.

 

برچسب ها :
خدا مي بيند...
پنج شنبه سی یکم 5 1392 20:42

مرحوم آيت الله بهجت(ره) يكي عارفان بزرگ زمان بودند.

روزي به ايشان گفتند : كتابي در زمينه اخلاق معرفي كنيد.

فرمودند:

لازم نيست يك كتاب باشد يك كلمه كافيست كه بداني "خدا مي بيند..."

برچسب ها :
حديث
پنج شنبه سی یکم 5 1392 19:50

امام جواد(ع)از همراهي و رفاقت با آدم شرور بپرهيز ، زيرا كه او مانند شمشير برهنه است كه ظاهرش نيكو و اثرش زشت است.

برچسب ها :
پادشاه وتخته سنگ
پنج شنبه سی یکم 5 1392 19:26

زمان‌هاي قديم، پادشاهي تخته سنگي را در وسط جاده قرار داد و براي اين كه عكس‌ِالعمل مردم را ببيند، خودش را جايي مخفي كرد. بعضي از بازرگانان و نديمان ثروتمند پادشاه بي‌تفاوت ازكنار تخته سنگ مي‌گذشتند.

بسياري هم غرولند مي‌كردند كه اين چه شهري است كه نظم ندارد. حاكم اين شهر عجب مرد بي‌عرضه‌اي استو با وجود اين هيچ كس تخته سنگ را از وسط راه برنمي‌داشت.
نزديك غروب، يك روستايي كه پشتش بار ميوه و سبزيج....
.....ا ت بود، نزديك سنگ شد. بارهايش را زمين گذاشت و با هر زحمتي بود تخته سنگ را از وسط جاده برداشت و آن را كناري قرار داد.
ناگهان كيسه‌اي را ديد كه وسط جاده و زير تخته سنگ قرار داده شده بود. كيسه را باز كرد و داخل آن سكه‌هاي طلا و يك يادداشت پيدا كرد.
پادشاه در آن يادداشت نوشته بود:
هر سد و مانعي مي‌تواند يك شانس براي تغيير زندگي انسان باشد.
برچسب ها :
روز جهاني مسجد
چهارشنبه سیم 5 1392 18:47

از آن هنگام كه ايرانيان  دروازه دلهاي خود را به روي  آيين اسلام ناب محمدي  گشودند   ، هنرمندان اين مرز و بوم  بسيار كوشيدند تا  متعالي ترين  گونه هنر خود را  درساخت  بناهايي به كار گيرند كه مآمن روح و دل و جان خسته آدمي است .آنها با نهادن خشت بر روي  خشت و كاشي برروي كاشي  پله پله  راه را براي معراج دلها ي عاشق  به سوي معشوق گشودند .آبي عرش را بر رو ي كاشيها كشيدندو نقش و نگارها را به نشانه شجره هاي روضه رضوان و رياحين آن كه مأمن و  سراي پرهيزگاران درست كردار است ،ترسيم كردند  تا بهشتي كوچك بر رو ي زمين نقش بندد: بهشتي كه  شايد نشان از دلتنگي اعقاب  آدم(ع)دارد:دلتنگي ناشي از تبعيدي از بهشت عدن كه تنها با يك وسوسه رخ داد.  حال آنكه در اين بهشت كوچك مي توان تنها با يك دم ياد پروردگار دوباره به آن بهشت جاويد پيوست . مي توان با محمل عبادت و دعا از ثري به ثريا پركشيد.و سرمست از باده وصل  ،سبك و خالي شد و بارديگر براي نبرد با مصائب زندگي  آماده ومهيا گرديد.

مسجد پايگاه انسجام و يكپارچگي مسلمانان است و نماز جماعت و تشكيل صفوف به هم فشرده نمازگزاران به خوبي بيانگر هماهنگي و انسجامي است كه حضور درمسجد فراهم مي آورد. در اينجاست كه افراد نمازگزار همچون قطره هاي آب  به يكديگر مي پيوندند تا دريايي از اتحاد را به نمايش در آورند..همه در كنار يكديگر در برابر پروردگار يكتا روبه سوي يك قبله مي كنند ولب به  حمد و ثناي آن يگانه نازنين مي گشايند.و هماهنگ با يكديگر  سرود توحيد را زمزمه مي كنند .

بنا به در خواست جمهوري اسلامي ايران ، 21 آگوست (30 مرداد ماه ) از سوي سازمان كنفرانس اسلامي به عنوان روز جهاني مسجد نامگذاري شده است كه متعاقب آن از اين تاريخ  يك هفته ، هفته تكريم ، تجليل ، اعزاز و اكرام مساجد است .21 آگوست مصادف است با به آتش كشيدن مسجد الاقصي توسط صهيونيست ها كه با كشتار مردم در مسجد گوهر شاد توسط رضاخان ، همزمان شده است .هفته تكريم و تجليل مساجد از 30 مرداد ماه تا 5 شهريورماه در كشور ايران به طور گسترده برگزار مي شود .

برچسب ها :
بحارالانوار
چهارشنبه سیم 5 1392 18:44

در ميان اثار مجلسي بحارالانوار جايگاهي ويژه دارد و جاودانگي مجلسي بيشتر مرهون همين كار اوست. اگر ادعا كنيم كه بحار معرّف توانايي ها، گستره و ديدگاه هاي علمي مجلسي است، گزاف نگفته ايم. نام كامل كتاب چنين است: بحارالانوار الجامعة لدُرَرِ اخبارِ الائمةِ الاطهار (=درياهاي نور، دربردارنده گوهرهاي احاديث امامانِ پاك). اين جامع بزرگ حديثي، از بزرگ ترين و نامورترين دانشنامه هاي حديثي شيعه است كه به لحاظ تنوع مباحث، آن را بايد از مقوله آثار دائرة المعارفي دانست. اين كتاب به سبب ذكر مأخذ روايات، پژوهش هاي گوناگونِ كلامي، تاريخي، فقهي، تفسيري، اخلاقي، حديثي و لغوي مولف، طبقه بندي نسبتا كاملِ موضوعي، شرح و بيان بسياري از روايات، و نيز در بر گرفتنِ شماري از نسخه هاي نايابِ كتاب هاي مولفانِ پيشين شيعه و با توجه به اعتبار علمي مجلسي، همواره مورد توجه بوده است.

انگيزه تاليف بحارالانوار

مجلسي در مقدمه بحارالانوار فلسفه نگارش بحار را بيان كرده است. نخست آن كه به اعتقاد او دانشِ سودمند تنها از آبشخور «وحي» به دست مي آيد و اين دانش در قرآن و احاديث خاندان پيامبر صلي الله عليه و آله وسلم نهفته است. دوم آن كه بسياري از نوشته هاي اصحاب اماميه دور از دسترس مانده يا مفقود شده است و جستن و فراهم آوردن آنها در يك جا ضروري است. سوم آن كه نسبت به آينده نيز نگراني وجود دارد و بيم آن مي رود كه بار ديگر اين نوشته ها پراكنده و ناپديد شوند.

برچسب ها :
حديث
دوشنبه بیست و هشتم 5 1392 20:37

 

پيامبر اكرم(ص):با دارايي خود نمي توانيد دل مردم را به دست بياوريد پس دلشان را با اخلاق (نيك) به دست آوريد . 

برچسب ها :
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 440426
تعداد نوشته ها : 499
تعداد نظرات : 20




استخاره آنلاین با قرآن کریم


Rss